Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ρωσία: Δωρεάν πρόγραμμα θεραπείας για κρίσεις πανικού

Ρωσία: Δωρεάν πρόγραμμα θεραπείας για κρίσεις πανικού

Δωρεάν πρόγραμμα θεραπευτικού και προληπτικού χαρακτήρα για όλους εκείνους που βρέθηκαν αντιμέτωποι κάποια στιγμή της ζωής τους με κρίσεις πανικού, αποφάσισαν να προσφέρουν οι ψυχίατροι της Μόσχας.

Όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Υγείας της ρωσικής πρωτεύουσας, το πρόγραμμα, το οποίο τιτλοφορείται “Χωρίς πανικό!”, γίνεται σε συνεργασία με το νοσοκομείο ψυχικών παθήσεων Γκανούσκιν και περιλαμβάνει διαδραστικές διαλέξεις, που έχουν ως στόχο την προφύλαξη από ψυχικές διαταραχές, όπως οι κρίσεις πανικού. Όσοι επιθυμούν, θα μπορούν να το παρακολουθήσουν δωρεάν.

Η πρώτη διάλεξη πραγματοποιηείται την Τρίτη (14.5.2019) σε αίθουσα της Ρωσικής Κρατικής Βιβλιοθήκης, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες διαλέξεις, οι οποίες θα γίνονται μια φορά κάθε μήνα

“Οι ψυχίατροί μας θα εξηγούν σε όλους όσοι επιθυμούν πώς να αναγνωρίζουν τα συμπτώματα μια τέτοιας διαταραχής, τι να κάνουν σ’ αυτές τις περιπτώσεις και ποια μέτρα πρόληψης πρέπει να λαμβάνουν για να αποφύγουν τέτοιες κρίσεις στο μέλλον”, δηλώνει η αρχίατρος του νοσοκομείου Γκανούσκιν Λαρίσα Μπουρίγκινα.

Όλοι θα μπορούν να συμμετέχουν στις διαλέξεις. Θα μπορούν να συζητήσουν με τους ειδικούς, αλλά και να επισκεφθούν ελεύθερα τα αρμόδια τμήματα των νοσοκομείων της Μόσχας, όπου ανακοινώνονται συστηματικά παρόμοια προγράμματα θεραπευτικού χαρακτήρα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις