Κόσμος

Ρωσία: Ένας νεκρός από φωτιά σε εργοτάξιο υπό ανέγερση νοσοκομείου για τον κορονοϊό

Τη ζωή του έχασε ένας άνθρωπος από φωτιά σε εργοτάξιο υπό ανέγερση νοσοκομείου, κοντά στη Μόσχα, που προορίζεται για τη φροντίδα ασθενών του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών στη Ρωσία.

Σύμφωνα με το υπουργείο Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης, όπως μεταδίδει το TASS, η φωτιά εκδηλώθηκε κοντά στις σκηνές που είχαν στηθεί πλησίον του εργοταξίου, όπου διαμένει μέρος των εργατών. Επεκτάθηκε σε έκταση 90 τετραγωνικών μέτρων προτού τη σβήσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. «Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε» αναφέρει το υπουργείο.

Μια πηγή από τις υπηρεσίες διάσωσης, που επικαλείται το TASS, διευκρίνισε ότι η φωτιά ξεκίνησε από μια ξυλόσομπα που χρησιμοποιείτο για θέρμανση.

Το εργοτάξιο του νοσοκομείου που βρίσκεται κοντά στο χωριό Γκολοκβάστοβο, σε απόσταση 70 χλμ νοτιοδυτικά της ρωσικής πρωτεύουσας, είχε ξεκινήσει στα μέσα Μαρτίου και εργάζονταν σε αυτό 3.200 εργάτες.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή της Μόσχας, οι υπεύθυνοι το είχαν εμπνευστεί «από την εμπειρία των Κινέζων εταίρων», που είχαν κατασκευάσει τον Φεβρουάριο, στον χρόνο ρεκόρ των 10 ημερών, ένα προκατασκευασμένο νοσοκομείο 1000 κλινών στην Ουχάν.

Με 500 κλίνες εξοπλισμένες με αναπνευστήρες, το νοσοκομείο πρόκειται να έχει έκταση 430 στρεμμάτων και θα περιλαμβάνει «χειρουργεία, υπηρεσίες ανάνηψης και διάγνωσης, υπηρεσίες σε παιδιά», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η Ρωσία καταμετρά 5.389 κρούσματα του νέου κορονοϊού και 45 νεκρούς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τρεις νεκροί από ανατροπή σκάφους στο Σαν Ντιέγκο - Δύο παιδιά ήταν μεταξύ των επιβατών
Η Aμερικανική ακτοφυλακή δήλωσε σε ανάρτηση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ ότι διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό εννέα ανθρώπων που αγνοούνται στα ανοιχτά της παραλιακής πόλης Ντελ Μαρ
Μέλη των μέσων ενημέρωσης φωτογραφίζουν το πλοιάριο που εμπλέκεται στη θανατηφόρα ανατροπή του σκάφους Panga στα ανοικτά της παραλίας Torrey Pines State Beach, αφού σύρθηκε βόρεια από το σημείο όπου το σκάφος βγήκε στην ακτή στο Del Mar της Καλιφόρνιας
Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Ερντογάν – Η Άγκυρα στηρίζει το σχέδιο των ΗΠΑ για τον τερματισμό των πολέμων
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, δήλωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα για την προώθηση της συνεργασίας της με τις ΗΠΑ σε πολλούς τομείς, ιδίως στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας
Οι Ταγίπ Ερντογάν και Ντόναλντ Τραμπ