Κόσμος

Ρωσία και ΗΠΑ βρήκαν “σημεία επαφής” για την επίλυση της κρίσης στη Συρία

Η Ρωσία και οι ΗΠΑ βρήκαν «σημεία επαφής» για την επίλυση της συριακής κρίσης, όπως δήλωσε σήμερα ο ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Γκενάντι Γκατίλοφ μετά το πέρας των αμερικανορωσικών συνομιλιών στη Μόσχα.

«Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε μαζί να βρούμε δρόμους προς μία πολιτική λύση στην συριακή κρίση. Στη διάρκεια των συζητήσεων βρήκαμε πολλά σημεία επαφής», έγραψε ο Γκατίλοφ στον λογαριασμό του στο twitter χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Ο Γκατίλοφ έκανε αυτά τα σχόλια μετά το πέρας των αμερικανορωσικών συνομιλιών στη Μόσχα στις οποίες πήρε μέρος ο απεσταλμένος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Φρέντερικ Χοφ.

Αυτή η συνάντηση στη Μόσχα έγινε την ώρα που αυξάνεται η πίεση προς τη Ρωσία, συμμάχου της Δαμασκού, να υποστηρίξει μια πολιτική μεταβίβαση στη Συρία, η οποία θα προβλέπει την αποχώρηση από την εξουσία του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Η Μόσχα, που αντιτίθεται σε οποιαδήποτε ξένη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, υπογραμμίζει την ανάγκη να εφαρμοστεί το ειρηνευτικό σχέδιο του διεθνούς απεσταλμένου Κόφι Άναν και ζητά, στο πλαίσιο αυτό, από τους Δυτικούς να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους στις ένοπλες ομάδες της συριακής αντιπολίτευσης.

Η Ρωσία προτείνει επίσης τη διοργάνωση μιας διεθνούς διάσκεψης για τη Συρία, στην οποία θα πάρει μέρος και το Ιράν, μια πρόταση την οποία έχει απορρίψει η Ουάσινγκτον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο δείχνει άνδρα να τρέχει σε κοντινή ταράτσα μετά τη δολοφονία του Τσάρλι Κερκ
Ασύλληπτος ο ένοπλος που πυροβόλησε στον λαιμό τον 31χρονο συντηρητικό ακτιβιστή ενώ μιλούσε στο πανεπιστήμιο της Γιούτα - Η στιγμή της δολοφονίας του - Έντονη κριτική για σοβαρά κενά ασφαλείας
Τσάρλι Κερκ: Βίντεο δείχνει άνδρα να τρέχει σε κοντινή ταράτσα μετά τη δολοφονία του
12
Συνελήφθησαν 10 διευθυντικά στελέχη τριών τηλεοπτικών σταθμών στην Τουρκία
Τα ενεργητικά 121 εταιρειών, μεταξύ των οποίων οι τηλεοπτικοί σταθμοί Haberturk, Show TV και Bloomberg HT, που ανήκουν στην εταιρεία συμμετοχών Can Holding, κατασχέθηκαν για «απάτη, φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρημάτων»
Αστυνομία στην Τουρκία