Κόσμος

Ρωσία-Ουκρανία: Μια ακόμη ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου μεταξύ των δύο πλευρών

Ρωσία και Ουκρανία ανακοίνωσαν σήμερα ότι αντάλλαξαν 60 αιχμαλώτους πολέμου η κάθε πλευρά στην τελευταία από μια σειρά τέτοιων ανταλλαγών.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι οι 60 απελευθερωμένοι Ρώσοι στρατιώτες θα μεταφερθούν στη Μόσχα για να λάβουν ιατρική φροντίδα και ψυχολογική υποστήριξη.

Σε βίντεο που κοινοποίησε το υπουργείο, άνδρες με στρατιωτικό ρουχισμό φαίνονται να βγαίνουν από το λεωφορείο και να κάνουν τηλεφωνήματα. «Όλα είναι καλά, ζωντανός και καλά. Θα είμαι σπίτι σύντομα», είπε ένας άνδρας.

Ο επικεφαλής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου Αντριι Γερμάκ χαιρέτισε τους Ουκρανούς που επέστρεψαν ως ήρωες και είπε ότι μεταξύ αυτών υπάρχουν δεκάδες που αντιστέκονταν στην πόλη της Μαριούπολης – συμπεριλαμβανομένης της χαλυβουργίας Αζοφστάλ που πολιορκείτο από ρωσικές δυνάμεις – έως ότου παραδόθηκαν στους Ρώσους τον Μάιο.

«Συνεχίζουμε να επάνοδο των υπερασπιστών της Μαριούπολης – στη σημερινή “λίστα των 60” υπάρχουν 34 από αυτούς, συμπεριλαμβανομένων 14 από το Αζοφστάλ. Ορισμένοι είναι τραυματίες και θα λάβουν όλη την απαραίτητη βοήθεια στην Ουκρανία», είπε ο Γερμάκ .

Κάποιοι από τους απελευθερωθέντες κρατήθηκαν σε ρωσικό έδαφος και άλλοι στο Ολενίβκα, ένα στρατόπεδο αιχμαλώτων πολέμου στην κατεχόμενη από τη Ρωσία ουκρανική επαρχία Ντονέτσκ, είπε.

Η Ουκρανία κατηγόρησε τη Ρωσία τον Ιούλιο ότι διέπραξε έγκλημα πολέμου βομβαρδίζοντας το Ολενίβκα και σκοτώνοντας δεκάδες κρατούμενους. Η Ρωσία υποστήριξε ότι ουκρανικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ στο στρατόπεδο.

Οι δύο πλευρές έχουν ανταλλάξει εκατοντάδες αιχμαλώτους πολέμου τους τελευταίους μήνες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Φρίντριχ Μερτς παρέλαβε από τον Όλαφ Σολτς την καγκελαρία της Γερμανίας με λουλούδια – «Τι μέρα κι αυτή»
«Κρατήσατε τη Γερμανία στη σωστή πορεία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και τελικά πήρατε τις σωστές αποφάσεις», δήλωσε ο Μερτς απευθυνόμενος στον Σολτς για τις επιλογές του σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία
Ο πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς και ο διάδοχός του, Φρίντριχ Μερτς, ηγέτης της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), στην τελετή παράδοσης - παραλαβής στην Καγκελαρία στο Βερολίνο
Η βασίλισσα Καμίλα στο «The Tower Remembers» στο Λονδίνο για την 80η επέτειο από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου
Χιλιάδες παπαρούνες, το σύμβολο της μνήμης στη Βρετανία, τοποθετήθηκαν προκειμένου να σχηματίσουν έναν κόκκινο «καταρράκτη» που κυλά από μία γωνία του Πύργου έως το γρασίδι ακριβώς από κάτω
Η βασίλισσα της Βρετανίας Καμίλα επισκέπτεται τον Πύργο του Λονδίνου για να δει την έκθεση κεραμικών παπαρούνων για την 80ή επέτειο του τέλους του Β' Παγκοσμίου Πολέμου 1