Κόσμος

Ρωσία: Σε κατ’ οίκον περιορισμό η δημοσιογράφος Μαρίνα Οβσιάνικοβα

Η δημοσιογράφος από τη Ρωσία, Μαρίνα Οβσιάνικοβα, τέθηκε σήμερα σε κατ’ οίκον περιορισμό κατόπιν δικαστικής απόφασης, ενώ βρίσκεται αντιμέτωπη με πολυετή ποινή φυλάκισης μετά την σύλληψή της χτες (10.08.2022) στο σπίτι της.

Το Δικαστήριο της Μόσχας έκανε δεκτό το αίτημα των ανακριτών για την επιβολή κατ’ οίκον περιορισμού της δημοσιογράφου της Ρωσίας, μέχρι τις 9 Οκτωβρίου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η Μαρίνα Οβσιάνικοβα κατηγορείται ότι «δυσφήμησε» τον ρωσικό στρατό με τη διαμαρτυρία της κοντά στο Κρεμλίνο, στα μέσα Ιουλίου, όταν κράτησε πλακάτ στο οποίο αναφερόταν στον θάνατο παιδιών στην Ουκρανία και αποκαλούσε «δολοφόνο» τον Πούτιν. «Πόσα ακόμη παιδιά πρέπει να πεθάνουν προτού σταματήσετε;», έγραφε στο μήνυμά της.

Σύμφωνα με ένα νέο άρθρο του ποινικού κώδικα κατά της διάδοσης «ψευδών πληροφοριών» και της «συκοφάντησης» του ρωσικού στρατού, το οποίο τέθηκε σε ισχύ μετά την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία – την οποία η Μόσχα χαρακτηρίζει «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» – η Οβσιάνικοβα κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης έως και 10 ετών.

Στη σημερινή εμφάνισή της ενώπιον δικαστηρίου, η ρωσίδα δημοσιογράφος κρατούσε μια επιγραφή με το μήνυμα: «Είθε τα παιδιά που πέθαναν (στον πόλεμο της Ουκρανίας) να σας στοιχειώνουν στα όνειρά σας».

Από τα τέλη Ιουλίου, σε βάρος της Οβσιάνικοβα έχουν επιβληθεί δύο πρόστιμα για «δυσφήμηση» του ρωσικού στρατού σχετικά με επικριτικές αναρτήσεις της σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σε αυτοκτονία φέρεται να αποδίδεται ο μυστηριώδης θάνατος του 35χρονου στην Ιταλία - «Έτρεχε προς το αεροπλάνο και τον ρούφηξε ο κινητήρας»
Ο 35χρονος Andrea Russo φέρεται να είχε σχεδιάσει την αυτοκτονία του - Αυτόπτες μάρτυρες τον είδαν να τρέχει προς το αεροπλάνο λίγο πριν βρει τραγικό θάνατο στο Μπέργκαμο
Αεροσκάφη φαίνονται στο αεροδρόμιο του Μπέργκαμο, μετά την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των πτήσεων, όταν ένα άτομο έχασε τη ζωή του στον διάδρομο κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών απογείωσης
Μπαϊράκι Χάφταρ: Τα καψόνια στην ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία στη Βεγγάζη – Όλο το παρασκήνιο
Αφού ο Χάφταρ ανακοίνωσε ότι η συνάντηση θα γινόταν με τους υπουργούς της κυβέρνησής του, ο επίτροπος Μπρούνερ ξεκαθάρισε ότι η ΕΕ δεν αναγνωρίζει επίσημα την κυβέρνηση της Βεγγάζης, πράγμα που εξόργισε τον κυβερνήτη της ανατολικής Λιβύης
Ο Χαλίφα Χάφταρ 25