Κόσμος

Ρωσία: «Το νομικό καθεστώς της Wagner πρέπει να επανεξεταστεί» λέει το Κρεμλίνο

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα ότι πρέπει να εξεταστεί το καθεστώς της Wagner, μία ημέρα αφού ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η οργάνωση δεν έχει νομική βάση στην Ρωσία.

Ο Πούτιν δήλωσε σε δημοσιογράφο της εφημερίδας Kommersant χθες ότι η Wagner, που πραγματοποίησε σύντομη ένοπλη ανταρσία τον περασμένο μήνα, «δεν υφίσταται» υπό νομική έννοια διότι στη Ρωσία δεν υπάρχει νόμος που να σχετίζεται με ιδιωτικές παραστρατιωτικές εταιρίες.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι το καθεστώς εταιριών όπως της Wagner είναι «μάλλον περίπλοκο» και χρειάζεται να εξεταστεί.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει πιθανότητα για νέα νομοθεσία αναφορικά με το καθεστώς ιδιωτικών παραστρατιωτικών εταιριών, ο ίδιος δήλωσε: «Το θέμα αυτό θα τεθεί τουλάχιστον υπό εξέταση».

Ο Πούτιν δήλωσε στην Kommersant ότι πρότεινε στους άνδρες της Wagner να υπηρετήσουν υπό τη διοίκηση κάποιου άλλου, αλλά ο επικεφαλής τους Γεβγκένι Πριγκόζιν αρνήθηκε την πρόταση μετά την αποτυχημένη ανταρσία του. Η Kommersant διευκρίνισε ότι ο άνθρωπος στον οποίο αναφερόταν ο Πούτιν είναι ένας διοικητής της Wagner με το παρωνύμιο “Sedoi” (Γκρίζα μαλλιά) ο οποίος, σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, ήταν ο πραγματικός διοικητής των παραστρατιωτικών στο ουκρανικό μέτωπο τους τελευταίους 16 μήνες.

Το “Sedoi” είναι το παρωνύμιο του Αντρέι Τρόσεφ, σύμφωνα με έγγραφα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορούν κυρώσεις, γαλλικά επίσημα έγγραφα, πηγές με γνώση του θέματος και αναφορές σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φόβοι ότι ο θάνατος του Ελ Μέντσο θα πυροδοτήσει νέο κύκλο αίματος από τα καρτέλ ναρκωτικών σε Ισημερινό και Κολομβία
Στην Κολομβία, ο θάνατος του Ελ Μέντσο θα επηρεάσει άμεσα την οικονομική μηχανή που υποστηρίζει μερικές από τις πιο επικίνδυνες ένοπλες ομάδες της χώρας.
Μεξικό
Ελεύθερος με εγγύηση ο πρώην πρέσβης της Βρετανίας – Κατηγορείται ότι έδινε κυβερνητικές πληροφορίες στον Έπσταϊν
Μετά τη σύλληψη, η οικογένεια της Βιρτζίνια Τζιούφρε, η οποία είχε κατηγορήσει τον πρίγκιπα Άντριου για σεξουαλική κακοποίηση, δήλωσε ότι «επαινούμε τις βρετανικές αρχές για τη λήψη ουσιαστικών μέτρων»
O Πίτερ Μάντελσον
10.000 Μεξικανοί στρατιώτες στην περιοχή των αιματηρών ταραχών μετά τη δολοφονία του βαρόνου «Ελ Μέντσο»
Ο 59χρονος Νεμέσιο Οσεγκέρα θεωρείτο ο τελευταίος από τους μεγάλους «νονούς» του Μεξικού, μετά τη σύλληψη των ιδρυτών του αντιπάλου καρτέλ Σιναλόα, «Ελ Τσάπο» και «Μάγιο»
Μέλη της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας του Μεξικού σε συναγερμό μετά τον θάνατο του Nemesio Oseguera, «El Mencho»
Axios: Κορυφαίος στρατηγός του Τραμπ τον προειδοποιεί για μακροχρόνια εμπλοκή στη Μέση Ανατολή, αν χτυπήσει το Ιράν – Διαψεύδει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Ο Τραμπ εμφανίζεται τις τελευταίες ημέρες να κλίνει προς την επιλογή στρατιωτικού πλήγματος, αν και συμφώνησε να δοθεί επιπλέον χρόνος στις διαπραγματεύσεις
Ντόναλντ Τραμπ και Νταν Κέιν
Αξιωματούχοι των ΗΠΑ, της Κίνας και της Ρωσίας σε συνομιλίες για τον έλεγχο των πυρηνικών στη Γενεύη
Σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο, έχουν ήδη γίνει «καλές» διμερείς συνομιλίες με τη Βρετανία και τη Γαλλία, χώρες που είναι επίσης μέλη στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ
Ένας βαλλιστικός πύραυλος Trident II D5 χωρίς φορτίο εκτοξεύεται δοκιμαστικά από το υποβρύχιο USS Nebraska