Κόσμος

Ρώσος πιλότος ελικοπτέρου αυτομόλησε στην Ουκρανία

Στις ουκρανικές δυνάμεις, αυτομόλησε ένας Ρώσος πιλότος, που διαφωνούσε με την εισβολή στην Ουκρανία, παίρνοντας μαζί του το ελικόπτερο Mi-8 του οποίου ήταν κυβερνήτης, στη διάρκεια μιας ειδικής επιχείρησης που είχε κρατηθεί μυστική, ανακοίνωσε σήμερα η ουκρανική υπηρεσία στρατιωτικών πληροφοριών.

«Ο πιλότος βρίσκεται τώρα στην Ουκρανία» ενώ τα δύο άλλα μέλη του πληρώματος του ελικοπτέρου, που δεν γνώριζαν τις προθέσεις του, «σκοτώθηκαν μετά την προσγείωση», ανέφερε η υπηρεσία αυτή.

Το Κίεβο εξήγησε ότι προετοίμαζε «επί μήνες» αυτήν την επιχείρηση, αφού ο πιλότος, που ονομάζεται Μαξίμ Κουζμίνοφ, επικοινώνησε με τις ουκρανικές δυνάμεις και ζήτησε εγγυήσεις ασφαλείας.

Όταν βρήκε την ευκαιρία, κάποια στιγμή που πετούσε με το ελικόπτερο κοντά στα σύνορα, κατέβηκε χαμηλά μέχρι που έφτασε στο σημείο που είχε προσυμφωνηθεί με τους Ουκρανούς, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας, χωρίς να διευκρινίσει το πότε ακριβώς έγινε αυτό.

Η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών διευκρίνισε ότι ο Κουζμίνοφ υπηρετούσε στην 319η μοίρα ελικοπτέρων της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, η έδρα της οποίας βρίσκεται στο Πριμόριε, στη ρωσική Άπω Ανατολή.

Παράλληλα, η οικογένειά του μεταφέρθηκε «με ασφάλεια» στην Ουκρανία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Χαμάς δημοσίευσε νέο βίντεο με Ισραηλινό όμηρο: Γεμάτος αίματα εκλιπαρεί να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι κρατούμενοι
Στο βίντεο των 4 λεπτών, απεικονίζεται ο 36χρονος όμηρος Μαξίμ Χερκίν να είναι ξαπλωμένος και να αναφέρει πως τραυματίστηκε μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό
Όμηρος 1
Βατικανό: Ο σκληρός αγώνας για την επιβίωση της Ρώμης και η LGBTQ+ κοινότητα που θα επηρεάσει στην εκλογή του νέου Πάπα
Αμφισβητούν την διακυβέρνηση του Πάπα Φραγκίσκου οι καρδινάλιοι - Στόχος των μελών του Κονκλαβίου να γίνει ξανά η Ρώμη το επίκεντρο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας
Καρδινάλιοι