Κόσμος

Σαουδική Αραβία: Επίθεση με πύραυλο στις εγκαταστάσεις πετρελαίου της Aramco

Νέα επίθεση σημειώθηκε από τους αντάρτες Χούτι κατά των εγκαταστάσεων πετρελαίου της Aramco στη Τζέντα στη Σαουδική Αραβία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η επίθεση σημειώθηκε με πύραυλο που εκτόξευσαν οι Χούτι και όπως φαίνεται και στο βίντεο έχει προκληθεί μεγάλη φωτιά και ένα τεράστιο σύννεφο καπνού έχει σκεπάσει την περιοχή. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο αργότερα, σύμφωνα με τον συνασπισμό. Ένα τεράστιο σύννεφο μαύρου καπνού ήταν ορατό πάνω από την πόλη της Ερυθράς Θάλασσας όπου διεξάγεται το Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας αυτό το Σαββατοκύριακο, είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Μη επαληθευμένα βίντεο που κοινοποιήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν μια φωτιά να μαίνεται σε δεξαμενές πετρελαίου σε εγκαταστάσεις της Aramco στα περίχωρα της Τζέντα.

Δεν υπήρξε κανένα άμεσο σχόλιο από την Aramco ή το υπουργείο Ενέργειας σε προσπάθειας επικοινωνίας του Reuters.

Οι Χούθι- σύμμαχοι του Ιράν που μάχονται τα τελευταία επτά χρόνια τον υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας συνασπισμό, εκτόξευσε πυραύλους σε εγκαταστάσεις της Aramco στη Τζέντα και drones στα διυλιστήρια Ρας Τανούρα και Ραντίχ, δήλωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος του σαουδαραβικού συνασπισμού. Συμπλήρωσε ότι οι επιθέσεις στόχευσαν επίσης «ζωτικής σημασίας εγκαταστάσεις» στην πρωτεύουσα Ριάντ.

Κρατικά μέσα ενημέρωσης της Σαουδικής Αραβίας είχαν αναφέρει νωρίτερα ότι μια σειρά επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ρουκέτες από τους Χούθι αναχαιτίστηκε από δυνάμεις του συνασπισμού.

Η αεράμυνα της Σαουδικής Αραβίας αναχαίτισε επίσης και κατέστρεψε έναν βαλλιστικό πύραυλο που εκτοξεύτηκε προς την πόλη-λιμάνι της Τζαζάν, που προκάλεσε περιορισμένη και ελεγχόμενη πυρκαγιά σε μονάδα διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, ανέφεραν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η Σαουδική Αραβία, ο μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο, δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι δεν θα φέρει ευθύνη για τυχόν διαταραχές του εφοδιασμού πετρελαίου στις παγκόσμιες αγορές ως αποτέλεσμα των επιθέσεων των Χούθι που έχουν ενταθεί τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το χρονικό της σύλληψης του έκπτωτου πρίγκιπα Άντριου - Οι κατηγορίες, ο Επστάιν, ο βασιλιάς Κάρολος και η οργή των Άγγλων
Ο αδελφός του βασιλιά Καρόλου, «το αγαπημένο παιδί» της εκλιπούσας βασίλισσας Ελισάβετ, τα τελευταία χρόνια έχει βρεθεί στο επίκεντρο σφοδρής κριτικής λόγω της στενής σχέσης που είχε με τον Τζέφρι Επστάιν
Ο έκπτωτος πρίγκιπας Άντριου
Reuters: Οι ευρωπαϊκές μυστικές υπηρεσίες δεν «βλέπουν» λήξη του πολέμου στην Ουκρανία – «Θέατρο διαπραγματεύσεων»
«Η Ρωσία δεν επιδιώκει μια ειρηνευτική συμφωνία. Επιδιώκει τους στρατηγικούς της στόχους, και αυτοί δεν έχουν αλλάξει» δήλωσε ένας εκ των επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών
Πόλεμος στην Ουκρανία