Κόσμος

Σαουδική Αραβία: Τις 101 έφτασαν οι εκτελέσεις αλλοδαπών από την αρχή του έτους

Συνολικά, 189 άτομα έχουν εκτελεστεί από τις αρχές του 2025 συμπεριλαμβανομένων 88 Σαουδαράβων

Σε τριψήφιο αριθμό έφτασαν οι εκτελέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί από την αρχή του έτους στην Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ειδικότερα, η Σαουδική Αραβία εκτέλεσε δύο Αιθίοπες υπήκοους για διακίνηση ναρκωτικών, ανακοίνωσε σήμερα (10.07.2025) το υπουργείο Εσωτερικών, ανεβάζοντας σε τουλάχιστον 101 τις εκτελέσεις αλλοδαπών για το 2025.

Οι Αιθίοπες Χαλίλ Κασίμ Μοχάμεντ Ομάρ και Μουράντ Γιακούμπ Αντάμ Σίγιο εκτελέστηκαν αφού «κρίθηκαν ένοχοι για λαθρεμπόριο κάνναβης», σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου που δημοσίευσε το Σαουδαραβικό Πρακτορείο Τύπου (SPA).

Συνολικά, 189 άτομα έχουν εκτελεστεί από τις αρχές του 2025, σύμφωνα με καταμέτρηση του AFP, συμπεριλαμβανομένων 88 Σαουδαράβων.

Το 2024, το ορόσημο των 100 εκτελέσεων αλλοδαπών σημειώθηκε τον Νοέμβριο στο βασίλειο του Κόλπου, μία από τις χώρες στον κόσμο όπου η θανατική ποινή εφαρμόζεται ευρύτερα.

Σύμφωνα με προηγούμενη καταμέτρηση του AFP, τουλάχιστον 338 άτομα εκτελέστηκαν πέρυσι, σε σύγκριση με 170 το 2023, πολύ περισσότερα από το προηγούμενο γνωστό ρεκόρ των 196 το 2022.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Διοικητική έρευνα και ενίσχυση της ασφάλειας στα μουσεία της Γαλλίας μετά την κλοπή «σοκ» στο Λούβρο - Αλαλούμ με το άνοιγμα του μουσείου
Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Λοράν Νουνιές θα αποστείλει οδηγία για την ενίσχυση του μηχανισμού ασφαλείας γύρω από τα πολιτιστικά ιδρύματα της χώρας
Το μουσείο του Λούβρου