Κόσμος

Σαουδική Αραβία, Τουρκία, Πακιστάν και πολλές άλλες μουσουλμανικές χώρες λένε «ναι» στο «Συμβούλιο Ειρήνης» του Ντόναλντ Τραμπ

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει προσκαλέσει δεκάδες ηγέτες απ’ όλον τον κόσμο να συμμετάσχουν σε αυτήν την πρωτοβουλία
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την πρόσκληση του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για να ενταχθούν στο λεγόμενο «Συμβούλιο Ειρήνης» αποδέχθηκαν Σαουδική Αραβία, Τουρκία, Αίγυπτος, Ιορδανία, Ινδονησία, Πακιστάν.

Όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση των υπουργείων Εξωτερικών Σαουδικής Αραβίας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, κάθε χώρα θα υπογράψει τη συμφωνία ένταξής της στο «Συμβούλιο Ειρήνης» του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ,  με βάση τις δικές της νομικές διαδικασίες.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έχει προσκαλέσει δεκάδες ηγέτες απ’ όλον τον κόσμο να συμμετάσχουν σε αυτήν την πρωτοβουλία.

Το Ριάντ χαιρέτισε «τις ειρηνευτικές προσπάθειες» του Αμερικανού προέδρου, μολονότι διπλωμάτες εκφράζουν φόβους ότι αυτό το Συμβούλιο θα πλήξει το έργο των Ηνωμένων Εθνών.

Χθες, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μαρόκο και το Μπαχρέιν ανακοίνωσαν ότι δέχτηκαν την πρόσκληση του Τραμπ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Λέκκας για διπλό σεισμό στη Βενεζουέλα: «Η ενέργεια που απελευθερώθηκε ήταν ίση με 2 εκατομμύρια τόνους δυναμίτιδας ή 180 ατομικές βόμβες Χιροσίμα»
«Οι δύο αυτοί τεράστιοι σεισμοί συμπλήρωσαν ο ένας τον άλλον, ως προς την καταστροφή των κτιρίων» είπε ακόμη ο καθηγητής
Βενεζουέλα, καταστροφές μετά τους σεισμούς 7
Καύσωνας σοκ στην Ευρώπη: Βρετανοί για ώρες στην ουρά για ένα κλιματιστικό – Αδιανόητες θερμοκρασίες και νεκροί σε Γαλλία, Ισπανία
Στη Γαλλία, η νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη ήταν η πιο ζεστή που έχει καταγραφεί ποτέ, με 3.500 σχολεία να παραμένουν κλειστά - Η Βρετανία κατέρριψε το ρεκόρ ζέστης για τον Ιούνιο με 35,7 βαθμούς Κελσίου, ενώ η Αυστρία και η Δανία βρίσκονται σε συναγερμό για καύσωνα - Ρεκόρ ζέστης και στο Βέλγιο
Βρετανία καύσωνας
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες