Κόσμος

Σε άνοδο η εμπορία ανθρώπων για εργασιακή εκμετάλλευση στην Πολωνία

Η Ομάδα Εμπειρογνωμόνων του Συμβουλίου της Ευρώπης, αρμόδια για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων (GRETA), σε έκθεσή της που δίνεται σήμερα στην δημοσιότητα, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στις αρχές της Πολωνίας για την σημειωθείσα άνοδο στην εμπορία ανθρώπων για εργασιακή εκμετάλλευση στη χώρα.

Η έκθεση επισημαίνει ότι η ποινικοποίηση της εμπορίας ανθρώπων στην Πολωνία τέθηκε σε ισχύ μόλις τον Σεπτέμβριο του 2010 και εξακολουθεί να υπάρχει σημαντική διαφορά μεταξύ του αριθμού εκείνων που αναγνωρίζονται ως θύματα του τράφικινγκ και του αριθμού εκείνων που δικάζονται και καταδικάζονται για την συμμετοχή τους στα κυκλώματα εμπορίας ανθρώπων.

Απαιτούνται περαιτέρω μέτρα, προκειμένου να διασφαλισθεί ότι εντοπίζονται, με ορθό τρόπο, όλα τα θύματα των κυκλωμάτων του τράφικινγκ και θα πρέπει να δοθεί περισσότερη προσοχή στην ανησυχητική άνοδο που παρουσιάζουν στην Πολωνία τα κρούσματα εμπορίας ανθρώπων για εργασιακή εκμετάλλευση, τονίζεται στην έκθεση.

Με την έκθεσή της η GRETA καλεί τις αρχές της Πολωνίας να διευκολύνουν τα θύματα του τράφικινγκ να διεκδικούν αποζημιώσεις και να ενταθούν οι έλεγχοι για τον εντοπισμό παιδιών που έχουν πέσει θύματα των κυκλωμάτων εμπορίας ανθρώπων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εμπορία παιδιών: Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι δράστες είναι οι γονείς των θυμάτων

“Όχι” στο ευρώ λένε οι Πολωνοί

25 νεκροί από το ψύχος το Μάρτιο στην Πολωνία

Σώοι οι 19 μεταλλωρύχοι που είχαν εγκλωβιστεί σε ορυχείο στην Πολωνία

Με πολωνικές ρίζες η Μέρκελ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το σχέδιο Νετανιάχου για κατάληψη της Γάζας συνιστά νέα κλιμάκωση σημειώνει η Παλαιστινιακή Αρχή
«Η Λωρίδα της Γάζας είναι αναπόσπαστο μέρος του Κράτους της Παλαιστίνης, όπως ακριβώς η Ιερουσαλήμ και η Δυτική Όχθη. Χωρίς αυτήν, δεν θα υπάρξει παλαιστινιακό κράτος»
Η κατεστραμμένη Γάζα
Ανάλυση Sky News: Ο λόγος που η συνάντηση Πούτιν και Τραμπ στην Αλάσκα αποτελεί νίκη για τη Ρωσία
Για να πραγματοποιηθεί η επίσκεψή Πούτιν στην Αλάσκα, το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ θα πρέπει μάλλον να άρει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, όπως έκανε και όταν ο επενδυτικός απεσταλμένος Κιρίλ Ντμίτριεφ ταξίδεψε στην Ουάσινγκτον
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Βλαντίμιρ Πούτιν 3
Reuters: Η Ρωσία παρακάμπτει τις δυτικές κυρώσεις – Κρατική βιομηχανική εταιρεία προμηθεύεται οπλικά συστήματα από τη Siemens
Ρωσικοί μεσάζοντες αγοράζουν οπλικά συστήματα και εξαρτήματα μέσω Κίνας που έχει ως «εταιρεία-έτερο» την γερμανική Siemens, παρά τις κυρώσεις που επιβάλλουν ΕΕ και ΗΠΑ
Ένας στρατιώτης της 57ης Ανεξάρτητης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας επισκευάζει ένα άρμα μάχης, εν μέσω της ρωσικής επίθεσης κατά της Ουκρανίας, στην περιοχή του Χάρκοβο 1