Κόσμος

Σε δικαστήριο με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας ο 19χρονος μακελάρης της πλατείας Ράσελ

O 19χρονος Ζακάρια Μπουλχάμ βρίσκεται αντιμέτωπος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας για τη δολοφονία της 64χρονης Αμερικανίδας για την επίθεση που εξαπέλυσε με μαχαίρι στην Ράσελ Σκουέαρ, στο κεντρικό Λονδίνο, ανακοίνωσε χθες η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου.

Ο δράστης επίσης κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας πέντε ακόμα ανθρώπων που τραυματίστηκαν στην επίθεση.

Ο Μπουλχάμ, πολίτης Νορβηγίας, με καταγωγή από τη Σομαλία, το βράδυ της Τετάρτης επιτέθηκε σε περαστικούς στην Ράσελ Σκουέαρ, ένα πάρκο που βρίσκεται κοντά στο σημείο όπου πραγματοποιήθηκαν οι βομβιστικές επιθέσεις το 2005. Ο δράστης συνελήφθη λίγο μετά την επίθεση.

Η αστυνομία μέχρι τώρα έχει τονίσει πως δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι η επίθεση συνδέεται με τρομοκρατία, ενώ η χθεσινή ανακοίνωση δεν ανέφερε κάποια πιθανή αιτία για το περιστατικό. Ο Μπουλχάμ θα εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου στο Γουεστμίνιστερ το Σάββατο, ανέφερε η αστυνομία.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα, ένας άνδρας που είχε κριθεί ένοχος επειδή αποπειράθηκε τον Δεκέμβριο να αποκεφαλίσει έναν επιβάτη στο μετρό του Λονδίνου, σε μια επίθεση που χαρακτηρίστηκε “τρομοκρατική” από τις αρχές, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ στέλνει στρατό στο Πόρτλαντ - «Δίνω εντολή στο Υπουργείο Πολέμου των ΗΠΑ να διαθέσει τα απαραίτητα στρατεύματα»
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέπτυξε την Εθνοφρουρά και πεζοναύτες στο Λος Άντζελες μέσα στο καλοκαίρι, καθώς και ως μέρος της ανάληψης ελέγχου των δυνάμεων επιβολής του νόμου στην Περιφέρεια της Κολούμπια
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
Έξαλλος ο πρίγκιπας Χάρι: «Βρετανικά δημοσιεύματα υπονομεύουν την συμφιλίωση του με τον βασιλιά Κάρολο»
Μέσα της Βρετανίας είχαν αναφέρει ότι η επανένωση ήταν πιο επίσημη από το αναμενόμενο, με τον Χάρι να αισθάνεται ότι αντιμετωπίστηκε ως επίσημος επισκέπτης και όχι ως μέλος της οικογένειας, κάτι που ο ίδιος πλέον διαψεύδει
Ο πρίγκιπας Χάρι 1