Κόσμος

Σεισμός στην Τουρκία: «Αδύνατο να είσαι προετοιμασμένος για τέτοια καταστροφή» δήλωσε ο Ερντογάν

“Αδύνατο να είσαι προετοιμασμένος για μία τέτοια καταστροφή”, δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από το Χατάι, μία από τις περιοχές της χώρας που… ισοπεδώθηκαν από τον φονικό σεισμό

Ο απολογισμός των θυμάτων του σεισμού που έπληξε τη Δευτέρα (06.02.2023) την Τουρκία και τη Συρία ξεπέρασε τους 11.700 νεκρούς, σύμφωνα με τα νεότερα επίσημα στοιχεία από αξιωματούχους και γιατρούς. Ο αριθμός των νεκρών στην Τουρκία έφθασε τους 9.057, ενώ στη Συρία έχουν ανασυρθεί 2.662 νεκροί από τα χαλάσματα.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αρνήθηκε να απαντήσει στην σκληρή κριτική που του έχουν ασκήσει πολιτικοί του αντίπαλοι για τη διαχείριση της ασύλληπτης τραγωδίας, χαρακτηρίζοντας τους “προβοκάτορες” και ξεκαθαρίζοντας ότι δεν απαντήσει στην προπαγάνδα και τις συκοφαντίες. 

Ωστόσο, φαίνεται ότι φρόντισε να… μπλοκάρει την πρόσβαση στο Twitter, που έχει κατακλυστεί από αρνητικά σχόλια για την κυβέρνηση. Η υπηρεσία παρακολούθησης διακυβέρνησης του διαδικτύου netblocks.org επεσήμανε ότι η πρόσβαση στο Twitter ήταν περιορισμένη “σε αρκετούς παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου στην Τουρκία”, κάτι που επιβεβαίωσαν και δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

“Οι καιρικές συνθήκες έκαναν ακόμα πιο δύσκολη την αντιμετώπιση της καταστροφής που προκάλεσε ο σεισμός σε ακτίνα 500 χιλιομέτρων, όπου ζουν 13,5 εκατομμύρια κάτοικοι. Φυσικά υπάρχουν ελλείψεις. Είναι αδύνατο να είσαι προετοιμασμένος για μία τέτοια καταστροφή. Αυτή η περίοδος είναι μία περίοδος ενότητας και αλληλεγγύης”, είπε χαρακτηριστικά. 

Και συνέχισε: “Θα δοθούν 10.000 λίρες σε όλους τους σεισμόπληκτους και θα αποκατασταθεί η στέγαση τους μέσα σε έναν χρόνο. Και στις δέκα επαρχίες μας, θα απομακρύνουμε τα συντρίμμια και θα χτίσουμε νέες κατοικίες”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ έβαλε το χέρι του στα οπίσθια της Μελάνια μπροστά στον βασιλιά Κάρολο και την Καμίλα – Το άγγιγμα που σχολιάστηκε
Ο αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε στον γάμο - διάρκειας 63 ετών - των γονιών του, σχολιάζοντας με χιούμορ τον δικό του με τη Μελάνια Τραμπ - «Αυτό το ρεκόρ δεν θα το φτάσουμε»
Τραμπ Μελάνια
Ο Αλβανός πολιτικός – μοντέλο Ίλι Πατσούκου που αποτελεί το «όνειρο κάθε γυναίκας» και έχει «ταράξει» τα social media
Ο Ίλι Πατσούκου συνεχίζει να διατηρεί ενεργό ρόλο στην πολιτική και δεν έχει ακολουθήσει ακόμα την καριέρα του μόντελινγκ όπως του προτείνουν πολλοί χρήστες
Ο Ίλι Πατσούκου
ΕΕ: Αναποτελεσματικό το σύστημα της Meta για την προστασία ανηλίκων στα social media
Η Meta φαίνεται ότι έχει αγνοήσει ευρέως γνωστές επιστημονικές αποδείξεις που δείχνουν ότι οι πιο νέοι είναι περισσότερο ευάλωτοι στις εν δυνάμει βλάβες που προκαλούνται από υπηρεσίες όπως το Facebook και το Instagram
Μαθητές με κινητά τηλέφωνα
Πιτ Χέγκσεθ: Έτοιμος να δώσει εξηγήσεις για τον πόλεμο στο Ιράν και να αντιμετωπίσει τα «καρφιά» των Δημοκρατικών
Βουλευτές και γερουσιαστές και των δύο κομμάτων έχουν επικρίνει την αμερικανική κυβέρνηση για την έλλειψη ενημέρωσης και τις οικονομικές συνέπειες του πολέμου
χεγκσεθ