Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Σεισμός στην Τουρκία: Κατέρρευσαν ολοκαίνουργια κτίρια που ήταν «αντισεισμικά»

Σεισμός στην Τουρκία: Κατέρρευσαν ολοκαίνουργια κτίρια που ήταν «αντισεισμικά»

Μία ημέρα μετά τον φονικό σεισμό στην Τουρκία, ξεχειλίζει η οργή για τα ολοκαίνουργια κτίρια που ήταν «αντισεισμικά» και κατέρρευσαν με αποτέλεσμα να χαθούν δεκάδες άνθρωποι. 

Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό, 5.575 κτίρια γκρεμίστηκαν από τον σεισμό στην Τουρκία. Ανάμεσα τους και κάποια νεόχτιστα, που πωλήθηκαν μόλις πριν από λίγους μήνες ως… αντισεισμικά. 

Οι σχετικές αγγελίες είδαν το «φως» της δημοσιότητας. Κτίρια στη Μαλάτια με διαμερίσματα που πωλούνται έναντι 150.000 ευρώ, εμφανίζονται ότι πληρούν τις προδιαγραφές για να αντέχουν στους σεισμούς. 

Ξεπερνά τους 5.000 ο αριθμός των νεκρών

Ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι δήλωσε σήμερα ότι ο αριθμός των νεκρών από τους σεισμούς που έπληξαν τη νοτιοανατολική Τουρκία αυξήθηκε σε 3.419, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που σκοτώθηκαν στην Τουρκία και τη Συρία σε πάνω από 5.000.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Οκτάι δήλωσε ότι οι δύσκολες καιρικές συνθήκες δυσχεραίνουν την αποστολή βοήθειας σε πληγείσες περιοχές καθώς και τις επιχειρήσεις διάσωσης. Σύμφωνα με τον Οκτάι, μόνο οχήματα διάσωσης και παροχής βοήθειας επιτρέπεται να κινούνται προς ή από το Χατάι, το Καχραμάνμαρας και το Αντιγιαμάν, τρεις από τις πλέον πληγείσες επαρχίες. Οι επιχειρήσεις διάσωσης επικεντρώνονται σε αυτές τις τρεις επαρχίες καθώς και στη Μαλάτια, πρόσθεσε ο Οκτάι.

Στην νοτιοανατολική Τουρκία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 3.419 άνθρωποι και 1.602 στη βόρεια Συρία, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών στις δύο χώρες να διαμορφώνεται σε τουλάχιστον 5.021 ανθρώπους, σύμφωνα με επίσημες πηγές και πηγές από τις ιατρικές υπηρεσίες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις