Κόσμος

Σεισμός στην Τουρκία: Συγκλονιστικές εικόνες από τη μάχη της ελληνικής ΕΜΑΚ στα συντρίμμια

Σκηνές που χαράσσονται βαθιά στη μνήμη εκτυλίσσονται μετά τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία. Η ελληνική ΕΜΑΚ ανασύρει ανθρώπους, άλλοτε ζωντανούς και άλλοτε, δυστυχώς, νεκρούς μέσα από τα γκρεμισμένα κτίρια.

Οι Έλληνες διασώστες παραμένουν πάνω από τα συντρίμμια, απεγκλωβίζοντας ανθρώπους που παγιδεύτηκαν μετά τον τρομερό σεισμό στην Τουρκία. Τα μέλη της ελληνικής ΕΜΑΚ έδωσαν μάχη για να απεγκλωβίσουν οικογένεια που βρέθηκε παγιδευμένη κάτω από κλιμακοστάσιο στο Χατάι.

Ένας Έλληνας πυροσβέστης και στη συνέχεια άλλοι δύο, κατάφεραν να προσεγγίσουν την 6χρονη αδελφούλα της 7χρονης Φατμά που χθες (06.02.2023) είχε δώσει στίγμα ζωής και να την ανασύρουν ζωντανή. Οι άνδρες της ελληνικής ΕΜΑΚ με δυσκολία κρατούσαν τα δάκρυά τους, συγκινημένοι από τη διάσωση του παιδιού.

Ωστόσο, η μητέρα αλλά και νωρίτερα η 7χρονη Φατμά ανασύρθηκε νεκρή. Η ελληνική ΕΜΑΚ έζησε κι άλλο θαύμα, καθώς έβγαλε ζωντανό έναν 50χρονο.

Η 7χρονη Φατμά που ήταν εκείνη που με τις φωνές της, τράβηξε την προσοχή των Ελλήνων διασωστών, δεν κατάφερε τελικά να μείνει στη ζωή, καθώς έμεινε πάνω από 24 ώρες κάτω από τα συντρίμμια.

Τις αγωνιώδεις προσπάθειες της ελληνικής ΕΜΑΚ καταγράφει η κάμερα της ΕΡΤ και ο απεσταλμένος Γιώργος Σιδέρης:

 

 

Υπενθυμίζεται ότι η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά είχε δηλώσει νωρίτερα ότι ο σεισμός και οι μετασεισμοί που έχουν καταστρέψει τεράστιο αριθμό κτιρίων στην Τουρκία και τη Συρία, ίσως έχουν στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες παιδιά!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αποκαλύψεις στη δίκη του βαρυποινίτη, της 37χρονης Νάταλι και του «εισπράκτορα» στην Κύπρο - Τα τηλεφωνήματα από το κελί, οι θυρίδες και ο πίνακας μεγάλης αξίας
Ο βαρυποινίτης Γιώργος Ζαβράντωνας και η 37χρονη Νάταλι Τζιαπούρα κατάφεραν να κερδίσουν πάνω από 1.000.000 ευρώ, μέσα σε μόλις 6 μήνες
Νάταλι Τζιαπούρα
Σε ελληνόκτητο πλοίο η επίθεση στην Ερυθρά Θάλασσα ανοιχτά της Υεμένης – Δέχτηκε ρουκέτες και αναχαίτισε drones
Το ελληνόκτητο πλοίο υπέστη σημαντικές ζημιές και το πλήρωμα - ανάμεσα στο οποίο δεν υπάρχουν Έλληνες, δέχθηκε εντολή να το εγκαταλείψει για λόγους ασφαλείας
Φωτογραφία αρχείου
Συγκλονίζει 27χρονος που πνίγηκε προσπαθώντας να σώσει την οικογένειά του στο Τέξας - «Συγγνώμη, δε θα τα καταφέρω, σας αγαπώ»
Σε μία απέλπιδα προσπάθεια να σώσει την οικογένειά του, έσπασε με γροθιά ένα παράθυρο, κόβοντας μία αρτηρία, με συνέπεια να πεθάνει από αιμορραγία
Τέξας
1