Κόσμος

Σερβία: Στην τελική ευθεία ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης

Τις επόμενες ημέρες θα γίνουν γνωστά τα ονόματα όσων θα κληθούν να στελεχώσουν τη σερβική κυβέρνηση κατά τον ανασχηματισμό, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

 Όπως είπε, παράλληλα συνεχίζονται και οι επαφές με ξένους ειδικούς, οι οποίοι ενδέχεται να αναλάβουν καθήκοντα στο νέο κυβερνητικό σχήμα, σε θέσεις π.χ. συμβούλων. “Η ουσία είναι να οικοδομήσουμε μια ισχυρή και οικονομικά σταθερή Σερβία, που θα είναι σε θέση να υπερασπιστεί τα συμφέροντά του λαού της, όπου κι αν αυτός βρίσκεται” δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσιτς.

“Θα προσπαθήσουμε να φέρουμε ικανούς ανθρώπους στην κυβέρνηση, επειδή η Σερβία θα πρέπει να επιλύσει τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί – κυρίως τα οικονομικά – και να υπάρξει πλήρης εγκαθίδρυση της έννομης τάξης” πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες εβδομάδες βρίσκεται σε εξέλιξη ένας “πυρετός” διαβουλεύσεων στη Σερβία για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, με τον πρωθυπουργό της χώρας Ίβιτσα Ντάτσιτς να δείχνει την “πόρτα” της εξόδου στο κόμμα των Ενωμένων Σερβικών Περιφερειών (URS) και τον ηγέτη του και υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Μλάτζαν Ντίνκιτς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κανείς δεν χάνεται! Ο Στρος Καν γίνεται σύμβουλος στη σερβική κυβέρνηση

Στόχος της κυβέρνησης η μείωση της ανεργίας, δήλωσε ο Ντάσιτς

“Στις 31 Ιανουαρίου ξεκινούν οι ενταξιακές διαπραγματέυσεις για τη Σερβία

Συμφωνίες με Σερβία και Βουλγαρία, για συνεργασία στη γεωργία και την ασφάλεια στη διακίνηση προϊόντων

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS