Οικονομία

Συμφωνίες με Σερβία και Βουλγαρία, για συνεργασία στη γεωργία και την ασφάλεια στη διακίνηση προϊόντων

Κατά πλειοψηφία, η Βουλή ενέκρινε την «Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Σερβίας για συνεργασία στον τομέα της γεωργίας».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Μωραΐτης τάχθηκε κατά της σύμβασης, λέγοντας ότι από τη συνεργασία θα ενισχυθούν οι μεγάλες εταιρείες και όχι ο λαός. Υπέρ, τάχθηκε ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος, πρόσθεσε όμως ότι η κυβέρνηση δεν ασχολείται με τους Έλληνες αγρότες.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιος Τσαυτάρης, απάντησε ότι η συνεργασία μας θα είναι σημαντική με τις γειτονικές χώρες στον τομέα της Γεωργίας.

Κατά πλειοψηφία, εγκρίθηκε και η «Κύρωση του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Γεωργίας και Τροφίμων της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας στην ανάπτυξη της ποιότητας και ασφάλειας στην παραγωγή και διακίνηση των αγροτικών προϊόντων και τροφίμων».
Ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος τάχθηκε υπέρ, όμως έθεσε θέμα για τη διαχείριση υδάτων από τη Βουλγαρία.
Κατά, τάχθηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ευστάθιος Μπούκουρας, κάνοντας λόγο για επεκτατικές βλέψεις της Βουλγαρίας προς την Ελλάδα.

Απαντώντας, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιος Τσαυτάρης ανέφερε ότι, σύντομα, θα έρθει συμφωνία στη Βουλή για τη διαχείριση των υδάτων του Έβρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συμφωνία Τράπεζας Πειραιώς για συμβολαιακή γεωργία στο βαμβάκι

Σχέδιο δράσης για την απασχόληση στη γεωργία από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Σχέδιο δράσης για την απασχόληση στη γεωργία από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Καταδίκη των γεγονότων στη Μανωλάδα απο τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Δασμοί: Προσηλωμένοι στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ οι υπουργοί Εμπορίου της ΕΕ – «Ναι» στην παράταση αναστολής των αντιμέτρων
Οι υπουργοί υποστήριξαν ευρέως την παράταση της αναστολής της πρώτης σειράς αντιμέτρων της ΕΕ από τις 15 Ιουλίου έως τις αρχές Αυγούστου
European Union flags
ΕΕ: Έρχονται αντίποινα σε αμερικανικές εξαγωγές 72 δισ. ευρώ – Με «απαγόρευση εμπορίου» ισοδυναμούν δασμοί 30% δηλώνει ο Σέφκοβιτς
Οι προετοιμασίες για τα ευρωπαϊκά αντίποινα περιλαμβάνουν έναν κατάλογο βιομηχανικών και γεωργικών προϊόντων από τις ΗΠΑ - Aπώλειες 1 δισ. ευρώ κάθε μήνα στις γερμανικές εξαγωγές στις ΗΠΑ από δασμούς 30%
Ο Κοινοτικός Επίτροπος Εμπορίου, Μάρος Σέφκοβιτς