Κόσμος

Σερβία: Υπερκυτταρική καταιγίδα έπληξε τη χώρα – 11χρονος σκοτώθηκε από κεραυνό

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν το βράδυ της Παρασκευής (21.7.2023) ξέσπασε σφοδρή καταιγίδα στη Σερβία

Ειδικότερα, ένα εντεκάχρονο αγόρι, μία ηλικιωμένη γυναίκα και ένας άντρας 66 ετών έχασαν τη ζωή τους κατά την διάρκεια της καταιγίδας στην Σερβία. Το παιδί σκοτώθηκε από ηλεκτροπληξία μετά από πλήγμα κεραυνού σε κολώνα του δικτύου ηλεκτροδότησης, σε συνοικισμό της πόλης Νόβι Σαντ.

Ο άτυχος άντρας βρήκε τραγικό θάνατο όταν καλώδια ηλεκτροδότησης έπεσαν στην αυλή του σπιτιού του στην κωμόπολη Μπάτσκα Παλάνκα.

Κεραυνός ευθύνεται και για τον θάνατο της γυναίκας σε χωριό της Βοϊβοντίνας η οποία πέθανε από ασφυξία όταν πήρε φωτιά το σπίτι της μετά από πλήγμα κεραυνού σε παρακείμενο δέντρο.

Η καταιγίδα που έπληξε το βράδυ την βόρεια και κεντρική Σερβία προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές και στο Βελιγράδι όπου δέντρα ξεριζώθηκαν σε κεντρικούς δρόμους καταπλακώνοντας σταθμευμένα αυτοκίνητα.

 

Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη καταιγίδα που πλήττει την Σερβία το τελευταίο σαρανταοχτάωρο. Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι πρόκειται για «υπερκυτταρική καταιγίδα» (supercell storm) ένα σπάνιο καιρικό φαινόμενο που συνοδεύεται από θυελλώδεις ανέμους, χαλάζι και βροχή.

Η σερβική μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο ανακοινωθέν ακραίων, επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και για σήμερα το βράδυ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ερντογάν στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ με αιχμή τη Γάζα – Θερμή υποδοχή στο «Σπίτι της Τουρκίας» με τη σύζυγό του Εμινέ
Αύριο Τρίτη, 23.09.2025 η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη τον Ταγίπ Ερντογάν - Την Πέμπτη ο Ερντογάν στον Λευκό Οίκο για τη συνάντηση με Τραμπ
Ο Ερντογάν στη Νέα Υόρκη
Κυβερνοεπίθεση στα αεροδρόμια της Ευρώπης: Αλαλούμ στις ανακοινώσεις της ΕΕ για το hacking με κακόβουλο λογισμικό
Μετά από αλλεπάλληλες διορθώσεις, η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας επιβεβαιώνει ότι οι εκτεταμένες βλάβες στα αεροδρόμια οφείλονται σε επίθεση με ransomware
Ταξιδιώτες στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου
Κυβερνοεπίθεση σε αεροδρόμια στην Ευρώπη: Η ΕΕ επιβεβαιώνει hacking, αλλά αποσύρει κάθε αναφορά σε κακόβουλο λογισμικό
Αν και η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας επιβεβαίωσε ότι τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια δέχθηκαν κυβερνοεπίθεση, αφαίρεσε από την ανακοίνωσή της κάθε ρητή αναφορά σε κακόβουλο λογισμικό τύπου ransomware
Επιβάτες στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου 1
Η χήρα του Τσάρλι Κερκ, Έρικα, θυμάται τη στήριξη της Ούσα Βανς μετά την δολοφονία του: «Ακριβώς αυτό που χρειαζόμουν να ακούσω»
Η Έρικα Κερκ εξομολογήθηκε στη σύζυγο του Τζέι Ντι Βανς ότι δεν ήξερε πώς θα καταφέρει να αντέξει την απώλεια του άνδρα της και πατέρα των δύο παιδιών τους
Η χήρα του Τσάρλι Κερκ με την Ούσα Βανς
1