Κόσμος

Σφοδρή επίθεση Σάρατζ σε Χάφταρ: Είναι εγκληματίας πολέμου

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε πρωθυπουργός της Λιβύης Φαγέζ αλ Σάρατζ, καθώς κατήγγειλε σήμερα τον βομβαρδισμό κατοικημένων περιοχών και αεροδρομίων στη χώρα του, χαρακτηρίζοντας τον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, τον ισχυρό άνδρα της ανατολικής Λιβύης, «εγκληματία πολέμου».

«Παιδιά έχουν χάσει το δικαίωμά τους στην εκπαίδευση από τους βομβαρδισμούς και το κλείσιμο των σχολείων εξαιτίας του επιτιθέμενου και αυτών που τον χρηματοδοτούν και του παρέχουν όπλα. Αυτοί πρέπει να λογοδοτήσουν», τόνισε χαρακτηριστικά ο Σάρατζα σε ομιλία του στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη Γενεύη.

Ο Σάρατζ πρόσθεσε μάλιστα ότι η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνησή του «ήταν πάντα έτοιμη να προχωρήσει στον δρόμο της ειρήνης και της σταθερότητας».

Ο δεύτερος γύρος των συνομιλιών μεταξύ των στρατιωτικών συμβουλίων των δύο πλευρών ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα στη Γενεύη υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Πολιτικές συνομιλίες πρόκειται να ξεκινήσουν την Τετάρτη.

Από την πλευρά του ο Λίβυος υπουργός Εξωτερικών τόνισε η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση επιμένει ότι τα στρατεύματα του Χάφταρ πρέπει να απομακρυνθούν από τις περιοχές κοντά στην Τρίπολη, στο πλαίσιο των συνομιλιών που πραγματοποιούν οι δύο πλευρές στη Γενεύη.

«Η αντιπροσωπεία μας επιμένει ότι οι δυνάμεις του Χάφταρ πρέπει να αποσυρθούν από τις περιοχές που είναι τώρα», επεσήμανε ο Μοχάμεντ Σιάλα, προσθέτοντας ότι μαχητές βρίσκονται μερικά χιλιόμετρα από το κέντρο της λιβυκής πρωτεύουσας και μπορεί να εξαπολύσουν επίθεση ανά πάσα στιγμή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γάζα: Επαναπατρίστηκαν οι σοροί 45 Παλαιστινίων – Το Ισραήλ απαιτεί την επιστροφή όλων των νεκρών ομήρων
Σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, 45 σοροί παραδόθηκαν σήμερα στη Γάζα στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ανταλλαγών - Η διάβαση της Ράφα αναμένεται να ανοίξει την Πέμπτη
Πτώματα Παλαιστινίων που μεταφέρονται από τον Ερυθρό Σταυρό στη Γάζα
Πακιστάν και Αφγανιστάν σε προσωρινή κατάπαυση του πυρός μετά τις σφοδρές ένοπλες συγκρούσεις με τους δεκάδες νεκρούς
Η Καμπούλ δίνει οδηγίες σε όλες τις δυνάμεις της να τηρήσουν την κατάπαυση του πυρός υπό την προϋπόθεση ότι η άλλη πλευρά δεν θα προβεί σε επιθετική ενέργεια
Ένας Αφγανός μαχητής των Ταλιμπάν κάθεται δίπλα σε ένα αντιαεροπορικό πυροβόλο κοντά στα σύνορα Αφγανιστάν-Πακιστάν 1
Ο Μαρκ Ρούτε «ξεφτιλίζει» τον ρωσικό στρατό: «Οι πιλότοι τους δεν ξέρουν να χειρίζονται τα μαχητικά και οι καπετάνιοι να ρίχνουν άγκυρα»
Με σκωπτικό ύφος, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ αμφισβήτησε ανοιχτά τη στρατιωτική ικανότητα της Ρωσίας, προειδοποιώντας παράλληλα ότι οι σύμμαχοι δεν πρέπει να υπερεκτιμούν τη δύναμή της
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε 4
Γερμανία: «Φρένο» στο σχέδιο για επιστροφή της στρατιωτικής θητείας από το υπουργείο άμυνας
Ο υπουργός άμυνας Μπόρις Πιστόριους μπλόκαρε την τελευταία στιγμή μια συμφωνία του κυβερνητικού συνασπισμού που προέβλεπε την επαναφορά περιορισμένης υποχρεωτικής θητείας μέσω κλήρωσης
Στρατιώτες του γερμανικού στρατού 1