Κόσμος

Σήμερα διεξάγεται ο Β’ γύρος “εκλογών” στα κατεχόμενα για την ηγεσία των Τουρκουπρίων

Οι δύο υποψήφιοι που "κονταροχτυπιούνται" για την "προεδρία" είναι ο αριστερών πεποιθήσεων Μουσταφά Ακιντζί και ο νυν Τ/κ ηγέτης, δεξιών καταβολών Ντερβίς Έρογλου, οι οποίοι εκπροσωπούν και δύο διαφορετικές φιλοσοφίες σκέψης στο Κυπριακό.

Οι συγκεκριμένες “εκλογές” έχουν έντονο το “άρωμα” Κυπριακού, καθώς αναμένεται ακόμα και εντός του Μαΐου η επανεκκίνηση των συνομιλιών με την Ελληνοκυπριακή πλευρά, μετά και από την αποχώρηση του τουρκικού ερευνητικού σκάφους ‘Μπαρμπαρός’ από την κυπριακή ΑΟΖ και την μη ανανέωση της τουρκικής NAVTEX (οδηγίας προς ναυτιλλομένους).

Αξίζει παράλληλα να συμειωθεί το γεγονός ότι είναι η πρώτη φορά που η Άγκυρα δεν επενέβη είτε άμεσα είτε έμμεσα κατά την προεκλογική περίοδο, ούτε και εξέφρασε ανοιχτά την προτίμησή της για κάποιον συγκεκριένο υποψήφιο, ενώ δεν μετέβησαν στα κατεχόμενα Τούρκοι αξιωματούχοι προκειμένου να υποστηρίξουν τον έναν ή τον άλλον υποψήφιο.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στο newsit.com.cy

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σοκ στο Μεξικό: Δολοφόνησαν σε live μετάδοση μία υποψήφια δήμαρχο και άλλους 3 ανθρώπους κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης
Σε ένα βίντεο που ανέβηκε στα social media κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής μετάδοσης στο Facebook από την Yesenia Lara, ο κόσμος φαίνεται να τρέχει και να ουρλιάζει αφού ακούστηκαν πυροβολισμοί σε μια πομπή με μοτοσικλέτες
Αξιωματικοί φρουρούν κοντά σε όχημα που ενεπλάκη σε ανταλλαγή πυροβολισμών στη Βερακρούς