Κόσμος

Σκάνδαλο Ταπί: Έρευνα στο σπίτι της Κριστίν Λαγκάρντ στο Παρίσι

Άνδρες της οικονομικής αστυνομίας ερευνούν το διαμέρισμα που διατηρεί στο Παρίσι η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ. Η έρευνα γίνεται στο περιθώριο της υπόθεσης Ταπί.

Τις έρευνες στο σπίτι της επικεφαλής του ΔΝΤ και πρώην υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας αποκάλυψε ο δικηγόρος της, Ίβ Ρεπικέ. «Οι έρευνες αυτές αναζητούν την αλήθεια και θα συμβάλουν στην απαλλαγή από κάθε ποινική ευθύνη της πελάτισσάς μου», είπε ο δικηγόρος της Κριστίν Λαγκάρντ.

Η εμπλοκή της Κριστίν Λαγκάρντ στο σκάνδαλο Ταπί «κρατά» από το 2008, όταν ως υπουργός Οικονομικών φέρεται να είχε εγκρίνει διακανονισμό ύψους 285 εκατομμυρίων ευρώ υπέρ του επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί, προκειμένου να επιταχύνει τη διαδικασία και να ξεκαθαρίσει μια παλιά αντιδικία που αφορούσε την πώληση από την τράπεζα Credit Lyonnais του ομίλου Adidas.

Ο Ταπί υποστήριζε ότι η πρώην κρατική τράπεζα τον είχε εξαπατήσει το 1993 κατά την πώληση των μετοχών του στην εταιρεία αθλητικών ειδών Adidas. Είχε χάσει τη δίκη που έγινε το 2006 και η υπόθεση βρισκόταν στη διαδικασία της έφεσης το 2007, όταν κέρδισε τις προεδρικές εκλογές ο προσωπικός του φίλος Νικολά Σαρκοζί.

Τον Αύγουστο του 2011 ξεκίνησε έρευνα σε βάρος της Λαγκάρντ ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου (CJR), του μοναδικού δικαστηρίου στη Γαλλία που μπορεί να δικάζει υπουργούς για τις ενέργειές τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, ώστε να διαλευκανθεί ο ρόλος της στην υπόθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σκάνδαλο Λαγκάρντ: Έψαξαν τα σπίτια του Ταπί και στενού της συνεργάτη

Γίνεται να είναι επικεφαλής στο ΔΝΤ και να κάθεται και στο σκαμνί;

Έρευνα για κατάχρηση δημοσίου χρήματος κατά της Λαγκάρντ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Πολωνία ανακοίνωσε ελέγχους στα σύνορα με Γερμανία και Λιθουανία από τις 7 Ιουλίου – «Στόχος να περιορίσουμε τις μεταναστευτικές ροές» λέει ο Τουσκ
Η απόφαση της Βαρσοβίας ακολουθεί την πρόσφατη ενίσχυση των συνοριακών ελέγχων εκ μέρους της Γερμανίας, η οποία επιβλήθηκε αφότου ανέλαβε καθήκοντα το Μάιο η νέα γερμανική κυβέρνηση υπό τον Φρίντριχ Μερτς
Γερμανοί αστυνομικοί στα σύνορα με την Πολωνία
Η Γερμανία «φλέγεται» από τον καύσωνα – Χτύπησε 38άρια ο υδράργυρος, σε συναγερμό για δασικές πυρκαγιές
Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν επίσης για υψηλά επίπεδα υγρασίας τη νύχτα, ενώ οι ανατολικές και νοτιοανατολικές περιοχές της χώρας έχουν κηρυχθεί στο υψηλότερο επίπεδο κινδύνου για δασικές πυρκαγιές
Γυναίκα φορά καπέλο για να προστατευτεί από τον ήλιο στο Βερολίνο