Κόσμος

Σόρος: Η Μέρκελ επαναλαμβάνει τα λάθη του 1929!

Κλιμάκωση της κρίσης του ευρώ σε περίπτωση χρεοκοπίας της Ελλάδας προβλέπει ο αμερικανός επενδυτής Τζορτζ Σόρος, ενώ κάνει λόγο για λάθος της Ευρώπης, μιλώντας για τον δανεισμό της χώρας με υψηλότοκα δάνεια στην αρχή της κρίσης.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Der Spiegel», ο κ. Σόρος επισημαίνει ότι αν και θαυμάζει την Άγγελα Μέρκελ ως ηγέτη, θεωρεί ότι οδηγεί την Ευρώπη προς την λάθος κατεύθυνση και αναφέρεται συγκεκριμένα στην ανάγκη οι χώρες που αντιμετωπίζουν οικονομική κρίση, αντί να ωθούνται μόνο σε λήψη μέτρων λιτότητας, να αναζωογονηθούν με ενέσεις ανάπτυξης. «Διαφορετικά, επαναλαμβάνουμε το λάθος που οδήγησε τις ΗΠΑ στην ύφεση του 1929. Η Άγγελα Μέρκελ απλώς δεν το καταλαβαίνει», λέει χαρακτηριστικά. Ο κ. Σόρος αποδίδει την κρίση σε λάθη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ προσθέτει ότι «η Ευρώπη πρέπει να είναι σε θέση να λύσει μόνη της τα προβλήματά της», χωρίς ανάμιξη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Στην ίδια συνέντευξη ο αμερικανός επενδυτής τονίζει οτι τα υψηλότοκα δάνεια εμποδίζουν σήμερα την Ελλάδα να ανακάμψει και προβλέπει ότι το ίδιο θα συμβεί και στην Ιταλία, εάν οδηγηθεί στο ίδιο «στενό κοστούμι». Σε ό,τι αφορά ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας, προειδοποιεί ότι κάτι τέτοιο θα έφερνε τους πολίτες της Ιταλίας και της Ισπανίας στα ταμεία των τραπεζών και κατόπιν θα κατέστρεφε όλη την Ευρώπη, αλλά εκτιμά ότι η Ευρώπη θα διασώσει την Ελλάδα για μια ακόμη φορά.

Διαβάστε
Σόιμπλε: Δεν μας αρκούν οι υποσχέσεις της Ελλάδας
Μπόφινγκερ: Η «συνταγή Μέρκελ» είναι αποτυχημένη!

Νταλάρα: “ Ψηφίστε τα μέτρα και το PSI”

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο βασιλιάς Κάρολος νιώθει προδομένος με τον πρίγκιπα Χάρι: «Δεν σεβάστηκε τη θεσμική ουδετερότητα του πατέρα του»
Ο Χάρι κατηγόρησε ευθέως τον πατέρα του για το ότι δεν του μιλάει και δήλωσε πως «δεν βλέπει πιθανότητα να επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο με την οικογένειά του»
Ο βασιλιάς Κάρολος
Ζελένσκι: Θεατρινισμός Πούτιν η τριήμερη κατάπαυση πυρός – «Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια των ξένων ηγετών στη Μόσχα»
«Κανείς δεν θα βοηθήσει τον Πούτιν να παίξει αυτό το παιχνίδι για να δημιουργήσει μία ήπια ατμόσφαιρα για την έξοδο του από την απομόνωση στις 9 Μαΐου»
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι 7
11 νεκροί, ανάμεσά τους και τρία παιδιά από επίθεση του Ισραήλ σε καταυλισμό στη Λωρίδα της Γάζας
Ανάμεσα στους 8 νεκρούς που έχουν ήδη αναγνωριστεί, όλοι μέλη της ίδιας ευρύτερης οικογένειας, βρίσκονται ένα κοριτσάκι κι ένα αγοράκι ηλικίας ενός έτους και ένα βρέφος ενός μήνα
Πολλοί νεκροί από Ισραηλινή επίθεση στη Γάζα