Κόσμος

Σουλτς: Η Μέρκελ άργησε να πάει στην Αθήνα

Κριτική στο γεγονός πως η επίσκεψη που πραγματοποίησε την περασμένη Τρίτη στην Αθήνα, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, έγινε με «καθυστέρηση», ασκεί ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σε συνέντευξή του ο Μάρτιν Σουλτς τονίζει χαρακτηριστικά πως «θα ήταν ένα πολύ σημαντικό μήνυμα, εάν η επίσκεψη αυτή είχε πραγματοποιηθεί νωρίτερα».

Στην ίδια συνέντευξη, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ζητά να υπάρξουν αναπτυξιακά μέτρα, από το μεγάλο προϋπολογισμό της ΕΕ, ακριβώς τώρα και για εκείνες τις χώρες στις οποίες είναι ιδιαίτερα υψηλή η ανεργία των νέων, όπως στην Ελλάδα.

Κατα την άποψή του, μια σκόπιμη πρωτοβουλία θα μπορούσε, να είναι «μικροδάνεια» για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες θα ήταν δυνατόν να επενδύσουν άμεσα και τοπικά σε διάφορα προγράμματα και ειδικότερα στην Ελλάδα («όπου η οικονομία έχει καταρρεύσει με τα επανειλημμένα προγράμματα λιτότητας»). Πρέπει να προωθηθούν, επιτέλους, τέτοια μέτρα, είπε.

Σε άλλη συνέντευξή του ο Μάρτιν Σουλτς καταγγέλει πως αποτελεί «ντροπή» να αναγκάζονται οι νέοι άνθρωποι από μερικές χώρες – μέλη της ΕΕ, να μεταναστεύουν, επειδή δεν έχουν πλέον καμιά προοπτική σε αυτές και αυτό τη στιγμή που η Ευρώπη είναι η πλουσιότερη ήπειρος στη γη. «Για το λόγο αυτό είναι επιτακτική ανάγκη να ληφθούν μέσα σε ταχύτατο χρόνο, μέτρα για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων», προσθέτει.

Ως παράδειγμα τέτοιων μέτρων αναφέρει, ότι ιδιαίτερα τον εντυπωσίασε συζήτηση που είχε με τον πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου στην Αθήνα, ο οποίος του ανέφερε την ύπαρξη ενός καταλόγου 200 προγραμμάτων για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να προσλάβουν απευθείας και να απασχολήσουν νέους ανθρώπους. Πρόκειται για προγράμματα στους τομείς, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τουρισμός, επέκταση αεροδρομίων, ανανέωση στόλου, ανακαίνιση σχολείων, δίκτυα αποχέτευσης, νοσοκομεία και γενικά, έργα υποδομών.

Όμως, όπως σημειώνει ο κ. Σουλτς, υπάρχει ένα πρόβλημα, ότι, δηλαδή, δεν τους δίνονται δάνεια και εν προκειμένω ο ίδιος προτείνει την εκπόνηση ενός προγράμματος για «μικροδάνεια» με απευθείας χορήγησή τους σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Διαβάστε

Zeit: Φράου Μερκελ, ούτε οι Έλληνες ξεχνούν…

Μέρκελ: Επιμήκυνση; Θα περιμένω την έκθεση της τρόικας

Ποιός γοήτευσε την Μέρκελ στην Αθήνα – Οι άγνωστοι διάλογοι – ΦΩΤΟ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Καταδικασμένος για τη δολοφονία των παιδιών του ο 66χρονος που χτύπησε άγρια τον Οζγκιούρ Οζέλ στην Κωνσταντινούπολη
Ο 66χρονος ανέφερε πως επιτέθηκε στον πρόεδρο της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς είχε νευριάσει που απορρίφθηκε η αίτηση για κάρτα σίτισης που είχε υποβάλει στο CHP
O άνδρας που επιτέθηκε στον πρόεδρο της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης 1