Κόσμος

Στα χέρια των ανταρτών στρατηγός του Καντάφι

Μπορεί ο Συνταγματάρχης να παραμένει άφαντος, αλλά ο ένας μετά τον άλλο οι συνεργάτες του συλλαμβάνονται από τους εξεγερμένους.

Ο στρατηγός Μπελκάσεμ Αλ Αμπαάτζ, επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών του καθεστώτος του Καντάφι στην περιοχή Αλ Χόφρα, συνελήφθη την Δευτέρα, ανάμεσα στις πόλεις Σέμπχα και Ουμ Αλαρανέμπ, σύμφωνα με τον Μοχάμεντ Ουαρντούγκου, εκπρόσωπο της «ταξιαρχίας της ασπίδας της ερήμου» στη Βεγγάζη.

Στο μεταξύ, ο ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν όρισε τον Ίαν Μάρτιν ειδικό απεσταλμένο του Οργανισμού στη Λιβύη. Ο Βρετανός διπλωμάτης θεωρείται ειδικός σε θέματα που έχουν να κάνουν με την ανοικοδόμηση κρατών μετά από συρράξεις.

Οι χώρες που υποστηρίζουν το νέο καθεστώς σχεδιάζουν να συναντηθούν, την Τρίτη στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, για να καταρτίσουν σχέδια για την ανοικοδόμηση της χώρας.

Την περασμένη εβδομάδα, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αποφάσισε την ανάπτυξη μιας αποστολής για την υποστήριξη της ανοικοδόμησης, της οποίας θα ηγείται ο Μάρτιν, και ήρε το εμπάργκο στις εξαγωγές πετρελαίου και την δέσμευση πόρων που ανήκαν στο καθεστώς του Μουάμαρ Καντάφι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άνοιξαν πυρ κατά τουρκικών αεροσκαφών πάνω από τη Λιβύη

«Δώρο» Σαρκοζί στον Καντάφι ένα… θωρακισμένο 4Χ4

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ στο ντοκιμαντέρ για τα 70 χρόνια της Disneyland – Αποκλειστικό μήνυμα και προσωπικές αναμνήσεις
Στο τρέιλερ, ο πρίγκιπας Χάρι αναφέρεται στο Space Mountain, το οποίο, όπως λέει, ήταν ένα από τα αγαπημένα του παιχνίδια στο πάρκο ενώ η Μέγκαν Μαρκλ προσθέτει: «Εξακολουθεί να είναι ένα από τα αγαπημένα σου»
Η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι
Ο Συριακός στρατός απέσυρε τα βαρέα όπλα του από τον νότο – Το σχέδιο για τη Σουέιντα και η πιθανή συμφωνία με το Ισραήλ
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Νετανιάχου είχε δηλώσει στα τέλη Αυγούστου ότι η χώρα του διεξήγαγε συνομιλίες για τη δημιουργία μιας αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης στη νότια Συρία, από όπου αποσύρθηκαν τα βαρέα όπλα
Άνθρωποι στέκονται δίπλα σε ένα κατεστραμμένο πυροβολείο τανκ, μετά από αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Δρούζων μαχητών, σουνιτικών φυλών Βεδουίνων και κυβερνητικών δυνάμεων, στην πόλη Σουέιντα της Συρίας
Zapad 2025: Ο Πούτιν πήγε με στρατιωτική στολή να παρακολουθήσει τις στρατιωτικές ασκήσεις με τη Λευκορωσία
Οι ασκήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη σε 41 πεδία εκπαίδευσης σε Ρωσία και Λευκορωσία, με τη συμμετοχή 100.000 στρατιωτών και την εμπλοκή περίπου 10.000 οπλικών συστημάτων
Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν παρακολουθεί τις στρατιωτικές ασκήσεις Zapad-2025 στην περιοχή του Νίζνι Νόβγκοροντ