Κόσμος

Σταθεροποιείται το γεν μετά τα 8,9 Ρίχτερ – Ο σεισμός-γίγαντας επηρέασε τις ισοτιμίες παγκοσμίως

Ανακάμπτει το γεν έναντι του δολλαρίου και του ευρώ μετά την πτώση που σημείωσε εξαιτίας του πρωτοφανούς σεισμού.
 

Πριν από λίγο το γεν σημείωνε κέρδη 0,20% έναντι του δολαρίου με την ισοτιμία στα 82,79 γεν/δολ., ενώ προηγουμένως είχε φτάσει έως τα 83,29γεν ανά δολλάριο, ενώ έναντι του ευρώ το ιαπωνικό νόμισμα ενισχύεται οριακά κατά 0,5% στα 114,405 γεν/ευρώ, ενώ σε σχέση με τη στερλίνα καταγράφει άνοδο 0,34%.
 
Σύμφωνα με αναλυτές οι αγορές αντιδρούν ακόμη σπασμωδικά μετά το σεισμικό σοκ.Κατά τις προβλέψεις τους το αμερικανικό δολάριο θα φτάσει εως τα 84,00 γεν, ενώ αναμένουν μεγαλύτερη διόρθωση τη Δευτέρα.
 
Το ευρώ δείχνει να κερδίζει έναντι του δολαρίου, αν και η εικόνα θα ξεκαθαρίσει μετά τις αποφάσεις των ευρωπαίων ηγετών για την κρίση χρέους της Ευρωζώνης.
 
Το ευρώ βρίσκεται στα 1,3807 δολάρια, με κέρδη 0,08%, ενώ έναντι της στερλίνας κερδίζει 0,28% στις 0,8613 στερλίνες. Έναντι του ελβετικού φράγκου το ευρώ κινείται ανοδικά σε ποσοστό 0,37% στα 1,2906 φράγκα.
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Την «όρεξη» του Τραμπ για τη Γροιλανδία θέλουν να κόψουν Γερμανία και Βρετανία στέλνοντας δυνάμεις του ΝΑΤΟ
Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει στις 9 Ιανουαρίου πως οι ΗΠΑ θα πρέπει να αποκτήσουν τη Γροιλανδία, προκειμένου να αποτραπεί ενδεχόμενη μελλοντική κατάληψή της από τη Ρωσία ή την Κίνα
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει βάλει σταθερά στο στόχαστρό του τη Γροιλανδία
Η Κούβα απαντά στις απειλές Τραμπ: «Έτοιμοι να υπερασπιστούμε την πατρίδα μέχρι την τελευταία σταγόνα αίματος»
«Η Κούβα είναι ένα ελεύθερο, ανεξάρτητο και κυρίαρχο έθνος. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι θα κάνουμε», ξεκαθαρίζει ο Κουβανός πρόεδρος, Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ
Η σημαία της Κούβας
Κλιμακώνονται οι διαμαρτυρίες στο Ιράν: Το Ισραήλ «παρακολουθεί στενά» την ώρα που ετοιμάζει επίθεση εναντίον της Χεζμπολάχ στο Λίβανο
Πάνω από 500 οι νεκροί διαδηλωτές στο Ιράν - Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι οι διαμαρτυρίες είναι «εσωτερική υπόθεση του Ιράν», αλλά «θα είναι εξοπλισμένος για να ανταποκριθεί με δύναμη, αν χρειαστεί»
Γυναίκα σε διαμαρτυρία υπέρ του Ιράν