Κόσμος

Στη Μάλτα “έδεσε” το Aquarius με τους 58 μετανάστες

Μετά από μια εβδομάδα περιπλάνησης ανοικτά της Μάλτας, το πλοίο ανθρωπιστικών διασώσεων Aquarius με τους 58 μετανάστες έδεσε στο λιμάνι της Βαλέτας.

Οι μετανάστες αφού διασώθηκαν από το Aquarius την Δευτέρα, έμειναν ανοικτά της Μάλτας λόγω θαλασσοταραχής και σήμερα μεταφέρθηκαν σε πλοίο της μαλτέζικης ακτοφυλακής.

Οι 58 μετανάστες, μεταξύ των οποίων 17 γυναίκες και 18 ανήλικοι, στην πλειονότητά τους με καταγωγή από τη Λιβύη, αφού υποβληθούν σε υγειονομικούς και νομικούς ελέγχους, θα μεταφερθούν προς διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, όπως προβλέπει συμφωνία που επιτεύχθηκε την Τρίτη. Βάσει της συμφωνίας αυτής, η Γαλλία θα υποδεχθεί 18 μετανάστες, η Γερμανία και η Ισπανία από 15 και η Πορτογαλία 10.

Οι μετανάστες, στην πλειονότητά τους με καταγωγή από τη Λιβύη, επιβιβάστηκαν σε δύο λεωφορεία που έθεσαν στη διάθεσή τους οι μαλτέζικες αρχές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τρεις νεκροί από ανατροπή σκάφους στο Σαν Ντιέγκο - Δύο παιδιά ήταν μεταξύ των επιβατών
Η Aμερικανική ακτοφυλακή δήλωσε σε ανάρτηση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ ότι διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό εννέα ανθρώπων που αγνοούνται στα ανοιχτά της παραλιακής πόλης Ντελ Μαρ
Μέλη των μέσων ενημέρωσης φωτογραφίζουν το πλοιάριο που εμπλέκεται στη θανατηφόρα ανατροπή του σκάφους Panga στα ανοικτά της παραλίας Torrey Pines State Beach, αφού σύρθηκε βόρεια από το σημείο όπου το σκάφος βγήκε στην ακτή στο Del Mar της Καλιφόρνιας
Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Ερντογάν – Η Άγκυρα στηρίζει το σχέδιο των ΗΠΑ για τον τερματισμό των πολέμων
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, δήλωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα για την προώθηση της συνεργασίας της με τις ΗΠΑ σε πολλούς τομείς, ιδίως στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας
Οι Ταγίπ Ερντογάν και Ντόναλντ Τραμπ