Κόσμος

Στην Αϊτή την Κυριακή ο Γ.Γ. του ΟΗΕ

Η επίσκεψή του θα διαρκέσει μία ημέρα.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι- μουν θα πραγματοποιήσει νέα επίσκεψη την Κυριακή στην Αϊτή, δύο μήνες μετά από το σεισμό που έπληξε τη χώρα, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη στην Αϊτή μετά από το σεισμό της 12ης Ιανουαρίου του κ. Μπαν, ο οποίος σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Μάρτιν Νεσίρκι επιθυμεί “να γνωρίζει την κατάσταση στην περιοχή”. 

Ο γγ των Ηνωμένων Εθνών αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Αϊτής Ρενέ Πρεβάλ, τον πρωθυπουργό Ζαν- Μαξ Μπελρίβ, καθώς και με υπάλληλους της Αποστολής του ΟΗΕ για τη Σταθεροποίηση στην Αϊτή (MINUSTAH).

Περισσότερα από 222.000 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από το σεισμό, ο οποίος κατέστρεψε τη φτωχότερη χώρα της αμερικανικής ηπείρου, ενώ περίπου 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι παραμένουν άστεγοι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η «ύποπτη» ανάρτηση του Τραμπ για το Ιράν – Σχέδιο για ναυτικό αποκλεισμό αλά Βενεζουέλα μετά τις αποτυχημένες διαπραγματεύσεις
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέβασε άρθρο φιλοτραμπικού μέσου το οποίο αναλύει τις πρακτικές που χρησιμοποίησαν οι ΗΠΑ για τη Βενεζουέλα και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και κατά του Ιράν
Ντόναλντ Τραμπ