Κόσμος

Στην Μάλτα οι 62… “ανεπιθύμητοι” μετανάστες του Sea-Eye

Οι 62 μετανάστες που παρέμειναν εγκλωβισμένοι εδώ και 11 ημέρες στο πλοίο της γερμανικής ΜΚΟ Sea-Eye έφθασαν σήμερα στη Μάλτα, έπειτα από την επίτευξη μιας νέας συμφωνίας μετεγκατάστασης με τη συνδρομή της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Πορτογαλίας και του Λουξεμβούργου.

Αφού επιβιβάστηκαν, ενώ βρίσκονταν στα ανοιχτά, σε ένα πλοίο του λιμενικού της Μάλτας, οι μετανάστες αφίχθησαν λίγο μετά τις 18.00 τοπική ώρα (19.00 ώρα Ελλάδας) στο λιμάνι της Βαλέτας, όπου θα ξανασυναντηθούν με δύο γυναίκες της ομάδας τους, οι οποίες χρειάστηκε να απομακρυνθούν νωρίτερα για ιατρικούς λόγους.

Κατόπιν, «κανείς τους δεν θα παραμείνει στη Μάλτα, που δεν μπορεί να σηκώνει ολομόναχη αυτό το φορτίο» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μούσκατ, ανακοινώνοντας στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης αυτή τη συμφωνία.

Η Γαλλία δήλωσε χθες ότι είναι έτοιμη να αναλάβει 20 μετανάστες και η Γερμανία γνωστοποίησε σήμερα ότι θα υποδεχθεί έως 26.

Μεταξύ των 64 μεταναστών βρίσκονται 12 γυναίκες και 2 παιδιά, ηλικίας 1 και 6 ετών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ζελένσκι: «Δεν έχουμε το νομικό δικαίωμα να παραχωρήσουμε εδάφη – Η οπτική μας διαφέρει από του Τραμπ»
Ο Ουκρανός πρόεδρος σημείωσε ότι το αρχικό ειρηνευτικό σχέδιο των 28 σημείων των ΗΠΑ έχει μειωθεί σε 20 σημεία, με τα «ανοιχτά αντιουκρανικά σημεία» να έχουν αφαιρεθεί
Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Ο Ντόναλντ Τραμπ κάνει τα γενέθλιά του «εθνική επέτειο» και καταργεί τις αργίες που μνημονεύουν τον αγώνα των Αφροαμερικανών
Την ημέρα των γενεθλίων του, 14 Ιουνίου, οι Αμερικάνοι θα μπορούν να επισκεφθούν δωρεάν όλα τα εθνικά πάρκα της χώρας - Δεν θα ισχύει όμως πια το ίδιο για τις αργίες που είναι αφιερωμένες στον αγώνα για τα πολιτικά δικαιώματα των Αφροαμερικανών
Ντόναλντ Τραμπ