Κόσμος

Στηρίζει την αρχηγό της Σκότλαντ Γιαρντ ο Μπόρις Τζόνσον – «Κόλαση» για το θάνατο της Σάρα Έβεραρντ

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον εξέφρασε σήμερα την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπο της επικεφαλής της αστυνομίας του Λονδίνου, μετά την επέμβαση των δυνάμεων επιβολής του νόμου, που επικρίθηκε σφόδρα, κατά τη διάρκεια μιας ολονυχτίας στη μνήμη της 33χρονης Σάρα Έβεραρντ, ο θάνατος της οποίας σόκαρε τη Βρετανία.

Τα πλάνα που δείχνουν νεαρές γυναίκες να ακινητοποιούνται και να τους φορούν χειροπέδες αστυνομικοί το Σάββατο το βράδι, κατά τη διάρκεια της ολονυχτίας, που δεν είχε επιτραπεί από τις αρχές λόγω της καραντίνας, προκάλεσαν αγανάκτηση, η οποία προστέθηκε στο σοκ της κοινής γνώμης από την εξαφάνιση την 3η Μαρτίου της Σάρας Έβεραρντ στο νότιο Λονδίνο.

Η σορός της βρέθηκε σε δάσος στο Κεντ (νοτιοανατολικά). Ένας αστυνομικός ηλικίας 48 ετών κατηγορείται για την απαγωγή και δολοφονία της κοπέλας και παραμένει υπό κράτηση.

Κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο Κόβεντρι, ο Μπόρις Τζόνσον ερωτήθηκε εάν συνεχίζει να εμπιστεύεται στην αρχηγό της Σκότλαντ Γιαρντ Κρεσίνα Ντικ.

click4more: Βρετανία: Υπό κράτηση ο αστυνομικός που κατηγορείται για την δολοφονία 33χρονης

«Ναι», απάντησε ο επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης, προσθέτοντας πως η αστυνομία κάνει «μια πολύ πολύ δύσκολη δουλειά».

«Όμως, είναι σαφές ότι οι σκηνές που παρακολουθήσαμε ήταν πολύ ανησυχητικές», συνέχισε ο Τζόνσον, κρίνοντας «σωστό» που ξεκίνησε έρευνα του επικεφαλής επιθεωρητή των δυνάμεων της αστυνομίας με επίκεντρο την επέμβαση των δυνάμεων επιβολής του νόμου εκείνο το βράδυ.

«Η χώρα παραμένει σοκαρισμένη και πονάει για όσα συνέβησαν στη Σάρα Έβεραρντ και εμείς πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να βρούμε απαντήσεις», δήλωσε ο συντηρητικός πρωθυπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σεμπαστιάν Λεκορνού: Ο «survivor» του Μακρόν και φλογερός υποστηρικτής της γαλλικής κυριαρχίας, μεγάλο φαβορί για πρωθυπουργός της Γαλλίας
Ο νυν υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας, Σεμπαστιάν Λεκορνού που ακούγεται έντονα ότι θα πάρει τη θέση του Φρανσουά Μπαϊρού ήταν προηγούμενο φαβορί για το Ματινιόν
Σεμπαστιάν Λεκορνού
Γαλλία: Ποιος θα διαδεχθεί τον Φρανσουά Μπαϊρού – Τα ονόματα που «παίζουν» στο Ελιζέ
Απορριφθείς από 364 βουλευτές έναντι 194, ο Φρανσουά Μπαϊρού ανακοίνωσε την παραίτησή του – Ο Εμανουέλ Μακρόν, αποδυναμωμένος από τη νέα αυτή κρίση, καλείται να βρει γρήγορα έναν διάδοχο
Ο Φρανσουά Μπαϊρού και Εμανουέλ Μακρόν
Ποιος πρωθυπουργός παρέμεινε λιγότερο στο Ματινιόν στην ιστορία της Πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας – Αναλυτικός πίνακας
Ο Μπαϊρού παραιτείται μετά από μόλις 270 ημέρες, καθιστώντας τη θητεία του μία από τις συντομότερες στην ιστορία της Γαλλίας, αλλά όχι την μικρότερη
Το πρωθυπουργικό μέγαρο της Γαλλίας Ματινιόν