Κόσμος

Στις 19 Ιουνίου ανακοινώνει την ίδρυση κόμματος ο Βιλπέν

Ο Ντομινίκ Ντε Βιλπέν θα είναι επισήμως ο αντίπαλος του Νικολά Σαρκοζί στις προεδρικές εκλογές του 2012 και μάλιστα ως ηγέτης ενός νέου κεντροδεξιού κόμματος.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας ανακοίνωσε την απόφασή του να ιδρύσει νέο κόμμα, αλλά οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν στις 19 Ιουνίου. «Αποφάσισα να δημιουργήσω ένα νέο πολιτικό κίνημα το οποίο θα είναι ελεύθερο και ανεξάρτητο», επεσήμανε ο Γάλλος πολιτικός και δεν έκρυψε ότι αισθάνεται άβολα με τις πολιτικές του Σαρκοζί και πως το κίνημά του θα υιοθετεί μία πιο κοινωνική, δίκαιη προσέγγιση.

«Το μότο του αγώνα μας θα είναι μία δημοκρατία αλληλεγγύης», είπε. Ντε Βιλπέν και Σαρκοζί είναι άσπονδοι φίλη από τον καιρό της προεδρίας Σιράκ, όταν ο ένας ήταν πρωθυπουργός και ο δεύτερος υπουργός Εσωτερικών. Η κίνηση του Ντε Βιλπέν να τεθεί αντιμέτωπος με τον Σαρκοζί για την προεδρία της χώρας ήταν αναμενόμενη εδώ και πολύ καιρό.

Η ανακοίνωση του Ντε Βιλπέν είναι ένα από τα πολλά σημάδια πως οι προετοιμασίες για τις προεδρικές εκλογές του 2012 έχουν ήδη ξεκινήσει και πως ο Σαρκοζί, η επανεκλογή του οποίου θεωρείτο προηγουμένως σχεδόν βέβαιη, μπορεί να αντιμετωπίσει μία σκληρότερη αναμέτρηση απ’ ό,τι αναμενόταν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ δημιούργησε κατάσταση win-win με το Ιράν και ετοιμάζεται να επιτεθεί μαζί με το Ισραήλ στην Τεχεράνη
Οι Ιρανοί δεν δείχνουν διατεθειμένοι να υποχωρήσουν αναφορικά με το πυρηνικό πρόγραμμά τους και να αποδεχθούν τις προτάσεις ΗΠΑ και Ευρώπης για κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ
Ντόναλντ Τραμπ 3
Τραμπ και Ερντογάν προσπάθησαν να γίνει συνάντηση ΗΠΑ και Ιράν – Δεν βρέθηκε για να δώσει την έγκρισή του ο «εξαφανισμένος» Χαμενεΐ
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Axios, Ιρανοί αξιωματούχοι αναζήτησαν τον Χαμενεΐ για να πάρουν την έγκρισή του, αλλά δεν κατέστη δυνατό να τον βρουν, καθώς παραμένει κρυμμένος από φόβο μήπως δολοφονηθεί
Ερντογάν - Τραμπ 3