Κόσμος

Στο “κόκκινο” οι σχέσεις Ρωσίας – Ουκρανίας: “Ο Πούτιν θέλει νέο πόλεμο”

Ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο δήλωσε σήμερα πως οι κατηγορίες της Ρωσίας για μια ουκρανική εισβολή στην Κριμαία αποτελούν ένα κυνικό πρόσχημα ώστε η Μόσχα να προβεί σε νέες στρατιωτικές απειλές ενάντια στην Ουκρανία.

Ο Ποροσένκο τόνισε πως η Ρωσία δεν θα επιτύχει να άρει τις διεθνείς κυρώσεις που έχουν επιβληθεί εναντίον της με το να προσπαθεί να δυσφημίσει την Ουκρανία και πρόσθεσε πως αναμένει από την Ρωσία να συμβάλει στην εφαρμογή των όρων της συμφωνίας του Μινσκ.

«Οι ρωσικές κατηγορίες ενάντια στην Ουκρανία για τρομοκρατία στην κατεχόμενη Κριμαία ακούγονται εξωφρενικές και κυνικές όσο οι δηλώσεις της ρωσικής ηγεσίας για την απουσία ρωσικών στρατευμάτων στο Ντονμπάς (περιοχή της Ουκρανίας), πρόσθεσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

“Ο Πούτιν θέλει νέο πόλεμο”

Νωρίτερα σήμερα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε την Ουκρανία ότι χρησιμοποιεί τρομοκρατικές τακτικές για να προσπαθήσει να προκαλέσει μια νέα σύγκρουση και αποσταθεροποίηση στην Κριμαία που προσαρτήθηκε το 2014 στη Ρωσία.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αναζητεί τρόπους για να κλιμακώσει την σύγκρουση με την Ουκρανία, απάντησε ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών, έπειτα από τις κατηγορίες της Μόσχας ότι το Κίεβο επιχείρησε μια ένοπλη εισβολή στην Κριμαία.

«Ο Πούτιν επιθυμεί νέο πόλεμο. Η Ρωσία κλιμακώνει, απεγνωσμένα αναζητεί για ένα casus belli ενάντια στην Ουκρανία και δοκιμάζει την αντίδραση της Δύσης», τόνισε σε ανάρτηση του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ο Ντμίτρο Κουλέμπα, ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Instagram θα ειδοποιεί τους γονείς για αναζητήσεις των παιδιών τους για αυτοκτονία σε ΗΠΑ, Βρετανία, Αυστραλία και Καναδά
Τον Ιανουάριο η Βρετανία ανακοίνωσε ότι εξετάζει την επιβολή περιορισμών για την προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο μετά την κίνηση της Αυστραλίας τον Δεκέμβριο
instagram
Πώς ο κυνηγός μοντέλων Ντανιέλ Σιάντ ψάρευε νεαρά κορίτσια για τον Τζέφρι Επστάιν – Αποκαλυπτικά emails
Ο Επστάιν απαιτούσε αναλυτικά στοιχεία (ονόματα και χώρες προέλευσης) και αναλάμβανε τα έξοδα των ταξιδιών - «Τι γίνεται με καινούργια κορίτσια;», «Κάτι ενδιαφέρον;» ρωτούσε μεταξύ άλλων
Ο Τζέφρι Επστάιν
Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ Μπέργκε Μπρέντε λόγω των αρχείων Επστάιν
Τα αρχεία που δημοσιοποίησε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανέφεραν πως ο Μπόργκε Μπρέντε συμμετείχε σε τρία επιχειρηματικά δείπνα με τον Επστάιν και επικοινωνούσε με τον χρηματιστή μέσω emails και SMS
Borge Brende