Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Στο νοσοκομείο πάλι ο 93χρονος Τζορτζ Μπους – Διαγνώστηκε με υπόταση και κόπωση

Στο νοσοκομείο πάλι ο 93χρονος Τζορτζ Μπους – Διαγνώστηκε με υπόταση και κόπωση

Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Μέιν. Ο 93χρονος Μπους θα παραμείνει τις επόμενες 48 ώρες για νοσηλεία και αναλυτικές ιατρικές εξετάσεις.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους, 93 ετών, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Μέιν μετά από χαμηλή αρτηριακή πίεση και κόπωση, δήλωσε εκπρόσωπος της οικογένειας στο Twitter. Ο Μπους, ο παλαιότερος εν ζωή πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, θα παραμείνει για περίθαλψη τις επόμενες γμέρες, δήλωσε ο εκπρόσωπός του Jim McGrath.

«Ο πρώην πρόεδρος είναι ξύπνιος και σε εγρήγορση» έγραψε ο McGrath στο Twitter. Τον Απρίλιο ο 93χρονος Μπους εισήχθη σε νοσοκομείο στο Τέξας λόγω μιας λοίμωξης στο αίμα, και έμεινε εκεί για περίπου δύο εβδομάδες. Είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο μια ημέρα αφού παρέστη στην κηδεία της συζύγου του, επί 73 χρόνια, Μπάρμπαρα, της πρώην πρώτης κυρίας που πέθανε στις 17 Απριλίου.

Το περασμένο Σάββατο, 26 Μαΐου, ο Τζορτζ Μπους παρακολούθησε μία εκδήλωση βετεράνων στρατιωτικών στο Μέιν. Τον συνόδεψε ο πρώην σύμβουλός του για θέματα εθνικής ασφαλείας, Brent Scowcroft. Ο 93χρονος Τζορτζ Μπους ήταν Αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών επί Προεδρίας Ρόναλντ Ρίγκαν και κατόπιν έγινε ο 41ος Πρόεδρος της χώρας. Ορκίστηκε τον Ιανουάριο του 1989 και ηττήθηκε στις εκλογές του 1992 από τον Μπιλ Κλίντον. Γεννήθηκε στις 12 Ιουνίου του 1924 σε μια μικρή πόλη της Πολιτείας της Μασαχουσέτης.

Ο Μπους είναι ο πατέρας του πρώην Ρεπουμπλικανού Προέδρου (2001-2009) Τζορτζ Ουίλιαμ Μπους. Γιος του είναι και ο πρώην κυβερνήτης της Φλόριντα Τζεμπ Μπους, ο οποίος είχε επιδιώξει, ανεπιτυχώς, να κερδίσει χρίσμα των ρεπουμπλικάνων το 2016.

Πηγή: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις