Κόσμος

Στο «περίμενε» ο Ερντογαν – Δεν έχει γίνει το τηλέφωνο από Μπάιντεν

Ακόμη στον «πάγο» έχει ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αυτό αποτελεί ακόμη έναν πονοκέφαλο για τον Ερντογάν ο οποίος βλέπει την τουρκική οικονομία να καταρρέει λόγω και των χειρισμών του απέναντι στη Δύση.

Ο Τζο Μπάιντεν βέβαια κάλεσε τον Ταγίπ Ερντογάν στο διαδικτυακό Παγκόσμιο Φόρουμ για το κλίμα, τον Απρίλιο μαζί με άλλους ηγέτες από 40 χώρες, αλλά δεν είναι αυτό που περιμένει ο τούρκος πρόεδρος.

Μετά την επικοινωνία Μπάιντεν με τον Κυριάκο Μητσοτάκης υπάρχει πίεση από τουρκικής πλευράς για επικοινωνία και με τον τούρκο πρόεδρο όμως ο Λευκός Οίκος αρνείται αυτό το ενδεχόμενο.

Το γεγονός πως ο Μπάιντεν επικοινώνησε πρώτα με την ελληνική πλευρά, ακόμη και αν έγινε με αφορμή των επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, έχει θορυβήσει την απέναντι πλευρά που έχει μάθει…αλλιώς.

Άλλωστε ο Ομπάμα είχε κάνει ένα από τα πρώτα του ταξίδια στην Τουρκία ενώ ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ είχε τις καλύτερες σχέσεις με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με Τούρκους διπλωμάτες πάντως φημολογείται πως υπάρχει πιθανότητα ο Αμερικανός πρόεδρος να επικοινωνήσει προσεχώς με τον Τούρκο ομόλογό του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τζανίν Πιρό: Η «Δικαστής Τζανίν» από τα τηλεοπτικά στούντιο του Fox News στο γραφείο του εισαγγελέα της Ουάσινγκτον
Τη συνδέει βαθιά φιλιά με τον Τραμπ - Στην πρώτη του θητεία, ο Τραμπ απένειμε προεδρική χάρη στον πρώην σύζυγό της που είχε καταδικαστεί για φορολογικά αδικήματα
Τζανίν Πιρό
Ένοχοι οι δύο άντρες που έκοψαν το εμβληματικό δέντρο Sycamore Gap στη Βρετανία το 2023
Η πτώση του δέντρου προκάλεσε φθορά σε τμήμα του Τείχους του Αδριανού, το οποίο κατασκευάστηκε από τους Ρωμαίους πριν από περίπου 2.000 χρόνια και ανήκει στα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO
Γενική εικόνα του δέντρου Sycamore Gap που κόπηκε, στο Northumberland
Τραμπ για Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Είναι φανταστική» – «Μου αρέσουν τα κομπλιμέντα», απάντησε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Ο Αμερικανός πρόεδρος ελπίζει να συναντήσει τη «φανταστική» πρόεδρο, εν μέσω των εμπορικών εντάσεων ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ε.Ε.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και Ντόναλντ Τραμπ
Σκιές στο παρελθόν του Πάπα Λέοντα 14ου: Κατηγορίες για συγκάλυψη σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων από ιερείς σε Σικάγο και Περού
«Η σιωπή είναι αμαρτία. Ο Ιησούς θέλει να σταματήσουμε αυτά τα πράγματα, όχι να δημιουργούμε έναν εύφορο κήπο όπου ανθίζει η σεξουαλική κακοποίηση», λέει ένα από τα θύματα
Ο νεοεκλεγείς Πάπας Λέων ΙΔ', Αμερικανός καρδινάλιος Robert Prevost