Κόσμος

Στόλτενμπεργκ: Ο Πούτιν δεν δείχνει καμιά επιθυμία για ειρήνη στην Ουκρανία

Το ΝΑΤΟ πρέπει να προετοιμαστεί για μια μακρά αντιπαράθεση με τη Ρωσία, τόνισε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ σε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο προειδοποίησε πως ο πρόεδρος Πούτιν δεν δείχνει καμία επιθυμία για ειρήνη στην Ουκρανία.

«Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι μακροπρόθεσμα, μπορεί να διαρκέσει για πολλά, πολλά χρόνια», προειδοποίησε.

«Ο πρόεδρος Πούτιν θέλει μια διαφορετική Ευρώπη, μια Ευρώπη όπου αυτός μπορεί να ελέγχει τους γείτονές του, όπου αυτός μπορεί να αποφασίζει τι μπορούν να κάνουν οι χώρες», ανέφερε ο Στόλτενμπεργκ, μια εβδομάδα πριν από την πρώτη επέτειο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Έπειτα από ένα χρόνο μαχών με δεκάδες χιλιάδες θύματα και στις δύο πλευρές, το ΝΑΤΟ εκφράζει φόβους για μια νέα ρωσική επίθεση.

Τα 30 κράτη μέλη της Συμμαχίας παραμένουν πιο αποφασισμένα από ποτέ να διασφαλίσουν ότι η Ουκρανία θα βγει στο τέλος νικήτρια, τόνισε ο Στόλτενμπεργκ.

«Είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε ότι η Ουκρανία θα κερδίσει αυτόν τον πόλεμο και για να της παράσχουμε όπλα, πυρομαχικά και την υποστήριξη που χρειάζεται», είπε.

«Αν ο πρόεδρος Πούτιν κερδίσει στην Ουκρανία, θα είναι μια τραγωδία για τους Ουκρανούς. Αλλά θα είναι επίσης επικίνδυνο για όλους εμάς, επειδή αυτός και άλλοι αυταρχικοί ηγέτες θα πειστούν ότι όταν χρησιμοποιούν στρατιωτική δύναμη, μπορούν να επιτύχουν τους στόχους τους», κατέληξε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Βλέπουν» δάχτυλο Πούτιν πίσω από την κυβερνοεπίθεση στο Χίθροου - Προς ακύρωση οι μισές πτήσεις της Κυριακής
«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ρίχνει ένα βότσαλο στη γεωπολιτική και στρατιωτική λίμνη του ΝΑΤΟ και παρακολουθεί τους κυματισμούς των αντιδράσεων που θα ακολουθήσουν», λέει πρώην αξιωματικός της MI6
Ταξιδιώτες περιμένουν στην ουρά για να κάνουν check-in στον τερματικό σταθμό 4 του αεροδρομίου Χίθροου μετά την κυβερνοεπίθεση
9
Bloomberg: Με τις «ευλογίες» του Τραμπ ο Ερντογάν κλείνει συμφωνίες – μαμούθ για περισσότερα F-16, 250 Boeing και «βλέπει» F-35
Στο τραπέζι της συνάντησης Τραμπ - Ερντογάν θα βρεθούν συμφωνίες στον τομέα της άμυνας αλλά και της ενέργειας, συνολικής αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων
Οι Πρόεδροι των ΗΠΑ και της Τουρκίας, Ντόναλντ Τραμπ και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν 2