Κόσμος

«Στον αέρα» η συμφωνία EADS-BAE

Οι συζητήσεις μεταξύ της EADS και της BAE Systems σχετικά με μια πιθανή συγχώνευσή τους κινδυνεύουν να οδηγηθούν σε «ναυάγιο», εξαιτίας των διαφωνιών μεταξύ των εμπλεκόμενων κυβερνήσεων, δήλωσαν σήμερα στο Reuters πηγές από τη Γερμανία.

Μία εκ των πηγών, η οποία βρίσκεται κοντά στις διαπραγματεύσεις, ανέφερε πως οι πιθανότητες να επιτευχθεί συμφωνία ανάμεσα στη Γερμανία, τη Γαλλία και τη Βρετανία όσον αφορά στους όρους της συγχώνευσης είναι πλέον μικρότερες σε σχέση με τις πιθανότητες να καταρρεύσουν οι συζητήσεις.
 
Σύμφωνα με τις πηγές, «κλειδί» σε μια πιθανή συμφωνία είναι ο ρόλος που θα έχουν οι τρεις κυβερνήσεις στη νέα εταιρεία που θα προκύψει. Ωστόσο, μία διερευνητική πρόταση της γαλλικής και της γερμανικής κυβέρνησης να κατέχουν από 9% στη νέα εταιρεία εκτιμάται ότι δεν θα γίνει αποδεκτή από τη Βρετανία.
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS