Κόσμος

Stop Brexit λένε στη Βρετανία! Πάνω από 900.000 υπογραφές για ανατροπή της εξόδου από την ΕΕ

Πάνω από 900.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει την αίτηση στην ιστοσελίδα του βρετανικού κοινοβουλίου για αναστολή του Brexit.

Μέχρι τις 3.30 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας), 905.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει την αίτηση και ζητούν από την κυβέρνηση να ανακαλέσει το Brexit και να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

[read4more]

Χαρακτηριστικό είναι πως οι υπογραφές “πέφτουν” κατά χιλιάδες κάθε λίγα λεπτά, μετά το χθεσινό διάγγελμα της Τερέζα Μέι, η οποία κατηγόρησε τους βουλευτές πως δεν μπορούν να συμφωνήσουν σε μια στρατηγική για το Brexit και κάλεσε το κοινοβούλιο να πάρει επιτέλους με τελική απόφαση.

«Είναι ώρα να λάβουμε μια απόφαση», δήλωσε η Μέι, λέγοντας στους Βρετανούς: πως«είμαι στο πλευρό σας».

Στο δημοψήφισμα του 2016 για το Brexit πάνω από 17 εκατομμύρια Βρετανοί ψήφισαν υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ ενώ περίπου 16 εκατομμύρια ήταν εναντίον. Η Τερέζα Μέι μετά από αυτή την εξέλιξη έκανε γνωστή την πρόθεση του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει με βάσει το Άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνα.

Η αίτηση για «Ανάκληση του Άρθρου 50 και παραμονή στην ΕΕ» στην ιστοσελίδα του κοινοβουλίου είχε προσελκύσει πάνω από 905.000 υπογραφές (15.30 ώρα Ελλάδας), χάρη στη μεγάλη προβολή από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ η σελίδα έχει “κρασάρει” αρκετές φορές εξαιτίας του τεράστιου αριθμού των χρηστών που μπήκαν για να υπογράψουν.

«Η κυβέρνηση δηλώνει κατ’ επανάληψη ότι η αποχώρηση από την ΕΕ είναι ‘η βούληση των πολιτών’. Χρειάζεται να βάλουμε ένα τέλος σε αυτόν τον ισχυρισμό αποδεικνύοντας τη δύναμη της στήριξης των πολιτών τώρα, υπέρ της παραμονής στην ΕΕ», αναφέρεται στην αίτηση, ενώ το κοινοβούλιο θα πρέπει πλέον να συζητήσει το θέμα, καθώς ξεπέρασε τις 100.000 υπογραφές που χρειάζεται για να έρθει ως προς συζήτηση στο κοινοβούλιο.

Οι ενάντιοι του Brexit έγραψαν στο twitter πως η αίτηση δείχνει πόσο έντονο είναι το κλίμα κατά της στρατηγικής της Τερέζα Μέι, ενώ οι υποστηρικτές του δηλώνουν πως χρειάζεται να συγκεντρωθούν περισσότερες υπογραφές σε σχέση με τους 17,4 εκατομμύρια που ψήφισαν για το Brexit.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Βρετανική Βιβλιοθήκη ανατύπωσε την κάρτα μέλους του Όσκαρ Ουάιλντ, 130 χρόνια μετά τη διαγραφή του λόγω της καταδίκης για ομοφυλοφιλία
«Η επιστροφή της κάρτας του είναι μια ωραία χειρονομία συγγνώμης και είμαι βέβαιος ότι το πνεύμα του θα ενθουσιαστεί» είπε ο εγγονός του
AP Photo
Η Τεχνητή Νοημοσύνη «χωρίς ανθρώπινο έλεγχο είναι απειλή για την ασφάλεια», προειδοποιεί η ΜΙ5
Ο επικεφαλής της MI5 ανέφερε ότι η ΤΝ χρησιμοποιήθηκε από τρομοκράτες για προπαγάνδα ή αναγνώριση στόχων και κρατικοί παράγοντες για να χειραγωγήσουν τις εκλογές και να αυξήσουν τις κυβερνοεπιθέσεις κατά της Βρετανίας
iStock
«Η Μελόνι είναι πόρνη του Τραμπ» είπε συνδικαλιστής της αριστεράς – Η οργισμένη απάντηση της Ιταλίδας πρωθυπουργού
«Δείτε μία θαυμάσια εικόνα της Αριστεράς, που επί δεκαετίες μάς προσέφερε ηθικά διδάγματα για τον σεβασμό των γυναικών», το καυστικό σχόλιο της Μελόνι
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Giorgia Meloni με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Donald Trump στη διεθνή σύνοδο κορυφής για τη Γάζα στο Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου