Κόσμος

Στους 36 οι νεκροί από τις πυρκαγιές σε ουρανοξύστες στο Χονγκ Κονγκ: «Καταστροφή άνευ προηγουμένου» δηλώνουν οι αρχές

Η γιγαντιαία πυρκαγιά συνεχίζει να κατακαίει πολλά συγκροτήματα κατοικιών, προκαλώντας δεκάδες θύματα και αφήνοντας 279 ανθρώπους «αγνοούμενους»

Το Χονγκ Κονγκ έζησε μία από τις πιο σκοτεινές ημέρες του την Τετάρτη (26.11.2025): τουλάχιστον 36 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη μεγάλη πυρκαγιά που κατέστρεψε ένα εκτεταμένο συγκρότημα κατοικιών, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης Τζον Λι.

Σύμφωνα με τον Λι, 279 κάτοικοι του συγκροτήματος στο Χονγκ Κονγκ παραμένουν «αγνοούμενοι» στην πυρκαγιά, ενώ 29 τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία, εκ των οποίων τουλάχιστον επτά νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. «Είμαι βαθιά λυπημένος για τους νεκρούς. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και θα προσφέρουμε κάθε αναγκαία βοήθεια», δήλωσε.

Ο Λι χαρακτήρισε την πυρκαγιά «μεγάλη καταστροφή», διευκρινίζοντας ότι εστίες φωτιάς ήταν ακόμη ορατές σε τέσσερα από τα επτά κτίρια που έχουν πληγεί. Περίπου 900 κάτοικοι αναγκάστηκαν να εκκενώσουν τα σπίτια τους και φιλοξενούνται σε προσωρινά καταφύγια που δημιούργησαν οι αρχές.

 

 

Τα κτίρια που καίγονται στο Χονγκ Κονγκ
REUTERS / Tyrone Siu
Τα κτίρια που καίγονται στο Χονγκ Κονγκ
Τα κτίρια που καίγονται στο Χονγκ Κονγκ / REUTERS / Tyrone Siu

Η αστυνομία έχει συστήσει ειδική ομάδα για να διερευνήσει τα αίτια της τραγωδίας.

Παράλληλα, οι αρμόδιες υπηρεσίες στέγασης θα εξετάσουν αν τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την επικάλυψη των προσόψεων στο πλαίσιο πρόσφατης ανακαίνισης συμμορφώνονταν με τα πρότυπα πυρασφάλειας, όπως τόνισε ο Λι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Αλεξάντρ Λουκασένκο έκανε δώρο ένα τουφέκι στον Κιμ Γιονγκ Ουν: «Για παν ενδεχόμενο, αν εμφανιστούν εχθροί»
Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντρ Λουκασένκο, πραγματοποίησε την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στη Βόρεια Κορέα και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Κιμ Γιονγκ Ουν
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν και το τουφέκι
Νέες απειλές Τραμπ σε ΝΑΤΟ και Ιράν: «Ας σοβαρευτούν γρήγορα οι Ιρανοί διαπραγματευτές πριν να είναι πολύ αργά»
Ο Αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε πως το Ιράν «ικετεύει» για συμφωνία – Επιτέθηκε και στις χώρες - μέλη του ΝΑΤΟ κατηγορώντας τες πως δεν βοηθούν στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή
REUTERS 5
Ο Τραμπ απέρριψε την πρόταση Νετανιάχου για εξέγερση στο Ιράν για την ανατροπή του καθεστώτος: «Θα τους θερίσουν»
«Όχι» των ΗΠΑ στο σενάριο λαϊκής εξέγερσης στο Ιράν, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο μαζικής αιματοχυσίας, ενώ το χάσμα Ουάσινγκτον - Τελ Αβίβ διευρύνεται
Τραμπ και Νετανιάχου