Κόσμος

Στους 46 ανέβηκε ο αριθμός των μεταναστών που πνίγηκαν στην Τυνησία

Σε τουλάχιστον 46 ανήλθε ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, όταν σκάφος με μετανάστες, βυθίστηκε στα ανοικτά της Τυνησίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Τη νύχτα Σαββάτου προς Κυριακή (03.06.2018), ένα πλοιάριο με μετανάστες “βυθιζόταν” στ’ ανοικτά των ακτών του νομού Σφαξ, σύμφωνα με το υπουργείο που διευκρίνισε ότι “67 μεταξύ αυτών διασώθηκαν, ανάμεσά τους Τυνήσιοι και ξένοι.

ο υπουργείο έκανε λόγο για “σήμα κινδύνου που ελήφθη στις 2 Ιουνίου στις 22.45′ τοπική ώρα (00.45′ ώρα Ελλάδας) για ένα αλιευτικό σκάφος που βυθιζόταν στ΄ανοικτά του Κερκενάχ (νότια) με μετανάστες επί του πλοίου”.

“Μονάδες της ακτοφυλακής στη Σφαξ και του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας κατευθύνθηκαν κοντά στο πλοιάριο που απείχε 5 ναυτικά μίλια από το νησί Κερκενάχ και 16 ναυτικά μίλια από την πόλη Σφαξ”, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Τυνήσιοι και πολλοί Αφρικανοί επιχειρούν συχνά να διασχίσουν τη Μεσόγειο, κατευθυνόμενοι προς τη Σικελία στην Ιταλία, αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον.

Σύμφωνα με μη κυβερνητικές οργανώσεις, η τάση αυτή αντανακλά τη συνεχιζόμενη δυσφορία μεταξύ των νέων, οι οποίοι πλήττονται σε μεγάλο βαθμό από την ανεργία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Βρετανική Βιβλιοθήκη ανατύπωσε την κάρτα μέλους του Όσκαρ Ουάιλντ, 130 χρόνια μετά τη διαγραφή του λόγω της καταδίκης για ομοφυλοφιλία
«Η επιστροφή της κάρτας του είναι μια ωραία χειρονομία συγγνώμης και είμαι βέβαιος ότι το πνεύμα του θα ενθουσιαστεί» είπε ο εγγονός του
AP Photo
Η Τεχνητή Νοημοσύνη «χωρίς ανθρώπινο έλεγχο είναι απειλή για την ασφάλεια», προειδοποιεί η ΜΙ5
Ο επικεφαλής της MI5 ανέφερε ότι η ΤΝ χρησιμοποιήθηκε από τρομοκράτες για προπαγάνδα ή αναγνώριση στόχων και κρατικοί παράγοντες για να χειραγωγήσουν τις εκλογές και να αυξήσουν τις κυβερνοεπιθέσεις κατά της Βρετανίας
iStock