Κόσμος

Συγκλονίζει Εβραίος γιατρός για ασθενή με ναζιστικά τατουάζ: Ξέραμε ακριβώς τι σκέφτεται – Ίσως να μην είναι πια ίδιος

Συγκίνηση προκαλεί Eβραίος εντατικολόγος από τις ΗΠΑ καθώς αφηγείται πως φρόντισε μαζί με μια μαύρη νοσηλεύτρια κι έναν ασιατικής καταγωγής τεχνικό ιατρικών μηχανημάτων ασθενή με οξύ αναπνευστικό πρόβλημα, που όλο του το σώμα ήταν καλυμμένο από ναζιστικά τατουάζ. «Όλοι μας ξέραμε ακριβώς τι σκέφτεται για μας» γράφει στην ανάρτησή του στα social media.

Ο εντατικολόγος Τέιλορ Νίκολς εργάζεται στο νοσοκομείο Mercy San Juan της Καλιφόρνιας και έκανε συνολικά 17 αναρτήσεις του στο Twitter για το περιστατικό. Στα μέσα Νοεμβρίου, «τον διακόμισε ασθενοφόρο, με δυσκολία στην αναπνοή (…). Έμοιαζε άρρωστος. Να αισθάνεται άβολα. Να είναι τρομαγμένος. Όταν τον βάλαμε στο φορείο και του βγάλαμε το πουκάμισο για να του περάσουμε τη ρόμπα των ασθενών του νοσοκομείου, είδαμε όλοι μας πως είχε πολλά ναζιστικά τατουάζ», ανέφερε στην πρώτη του ανάρτηση.

Ο άνδρας ήταν «γεροδεμένος», αλλά «μεγαλύτερος» σε ηλικία, τοξικομανής, σχεδόν χωρίς καθόλου δόντια πια, εξαιτίας της μεθαμφεταμίνης. Είχε μια «σβάστικα χτυπημένη περήφανα στο στήθος» αλλά και «τατουάζ των SS» που κάλυπτε το πουκάμισο, συνέχισε ο γιατρός.

«Μη με αφήσεις να πεθάνω, γιατρέ», είπε ο άνδρας, το όνομα του οποίου ο Νίκολς λέει πως δεν θυμάται καν.

 

 

«Η ομάδα μας ήταν ένας εβραίος γιατρός, μια μαύρη νοσηλεύτρια κι ένας ασιατικής καταγωγής τεχνολόγος μηχανημάτων υποστήριξης της αναπνοής. Όλοι μας είδαμε. Τα σύμβολα του μίσους πάνω στο σώμα του, που ανακοίνωναν, ανοιχτά και περήφανα, τις απόψεις του. Ξέραμε όλοι μας ακριβώς τι σκέφτεται για εμάς. Πόση αξία δίνει στις ζωές μας. Κι όμως, ήμασταν εκεί, κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε για να του δώσουμε μια ευκαιρία να επιβιώσει», τόνισε ο εντατικολόγος, διευκρινίζοντας πως τελικά αναγκάστηκε να προχωρήσει στη διασωλήνωση του ασθενούς.

 

Εκείνη τη στιγμή, με πλήρη στολή προστασίας από τον νέο κορονοϊό, εξαντλημένος έπειτα από ατέλειωτους μήνες δουλειάς και αναρίθμητα περιστατικά COVID-19, ο Δρ. Νίκολς εξομολογήθηκε πως, για πρώτη φορά στην καριέρα του, ένιωσε να αμφιβάλλει.

«Δεν ξέρω αν μ’ ενδιαφέρει», σκέφτηκε, «δεν αισθάνομαι καμιά συμπόνια αυτή τη στιγμή», όπως εξήγησε στην εφημερίδα San Francisco Chronicle.

Ο Δρ. Νίκολς αποφάσισε να γίνει γιατρός αφότου, ενώ ήταν επτά ετών, εισήχθη εσπευσμένα σε νοσοκομείο για να του αφαιρεθεί όγκος στον εγκέφαλο.

«Αποφάσισα ενώ ήμουν στο νοσοκομείο πως δεν υπάρχει τίποτα σπουδαιότερο στον κόσμο που θα μπορούσες να κάνεις για να βοηθήσεις κάποιον άλλο από το να αφιερώσεις τη ζωή σου στο να αποκτήσεις τις ικανότητες για να τον σώσεις».

Όμως «η πανδημία με έχει φθείρει (…). Και με κάνει να σκέφτομαι πως ίσως δεν είμαι καλά», είναι η κατακλείδα του νήματος των αναρτήσεων του γιατρού.

Πιστεύει ότι θα συνέλθει.

Αλλά θεωρεί πως «ίσως να μην είναι πια ο ίδιος άνθρωπος».

Κι αυτό «είναι δύσκολο να το καταπιείς».

Ο Δρ. Νίκολς δεν γνωρίζει αν ο ασθενής με τη σβάστικα στο στήθος επέζησε.

Έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε για να τον σώσει.

Και πέρασε στον επόμενο ασθενή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συναγερμός στην Τζαμάικα για τον τυφώνα Melissa τον ισχυρότερο στην ιστορία της χώρας, θα χτυπήσει με ανέμους 280 χιλιόμετρα την ώρα - Τρεις οι νεκροί
Οχυρώνεται η Τζαμάικα καθώς ο τυφώνας Melissa απειλεί να προκαλέσει καταστροφικές πλημμύρες και κατολισθήσεις - Δείτε live εικόνα από το Κίνγκστον
Ο τυφώνας Melissa πλησιάζει στο Κίνγκστον της Τζαμάικα
Ανανεώθηκε πριν 14 λεπτά
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν καταγγέλλει την «υβριδική επίθεση» από τη Λευκορωσία ενάντια στη Λιθουανία
Η πρωθυπουργός της Λιθουανίας, Ίνγκα Ρουγκινιένε δήλωσε ότι η χώρα της θα αρχίσει να καταρρίπτει τα μπαλόνια των διακινητών μπαλονιών διακινητών τσιγάρων και ηλίου στον εναέριο χώρο της
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Βίντεο από τη στιγμή του ισχυρού σεισμού των 6,1 Ρίχτερ στην Τουρκία - Κτίρια κατέρρευσαν και υπέστησαν σοβαρές ζημιές
Ομάδες έκτακτης ανάγκης στάλθηκαν στην περιοχή και είναι επί ποδός κάνοντας απολογισμό των ζημιών - Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί 19 τραυματίες, ωστόσο δεν έχουν υπάρξει αναφορές για νεκρούς
Καταστροφές από το ισχυρό χτύπημα του Εγκέλαδου στη δυτική Τουρκία
Ένας 33χρονος μπήκε σε παμπ ντυμένος με στολή Ναζί στις ΗΠΑ – Χτύπησε φοιτήτρια που προσπάθησε να τον διώξει και της έσπασε τη μύτη
Το περιστατικό σημειώθηκε σε μαγαζί κοντά στο πανεπιστήμιο της Τζόρτζια, όπου ο άνδρας επιτέθηκε στη φοιτήτρια όταν αυτή προσπάθησε να του βγάλει το περιβραχιόνιο με τη σβάστικα πιάνω
ΗΠΑ