Κόσμος

Συναγερμός και στις ΗΠΑ μετά το μακελειό στις Βρυξέλλες

Οι αστυνομικές αρχές σε πολλές μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ ενέτειναν σήμερα τα μέτρα ασφαλείας, μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις που σημειώθηκαν στο αεροδρόμιο Ζαβεντέμ και τον σταθμό μετρό Μάαλμπεκ, στις Βρυξέλλες, μολονότι Αμερικανοί αξιωματούχοι διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για συγκεκριμένες απειλές στη χώρα.

Ένστολοι αξιωματικοί περιπολούσαν στα αεροδρόμια και τους οδικούς κόμβους της Νέας Υόρκης, του Λος Άντζελες, του Σικάγο και της Ουάσινγκτον. Αεροπορικές εταιρείες όπως οι Delta, United και American ακύρωσαν πτήσεις τους προς τις Βρυξέλλες ή άλλαξαν τον τελικό προορισμό τους.

“Μολονότι δεν υπάρχει κάποια γνωστή, αξιόπιστη απειλή (στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης) αυτή τη στιγμή, εντείνουμε τα μέτρα ασφαλείας σε τοποθεσίες-κλειδιά”, είπε ο κυβερνήτης της Πολιτείας, Άντριου Κουόμο.

Εκτός από την αυξημένη παρουσία αστυνομικών στην πόλη, ο Κουόμο κινητοποίησε και τους άνδρες της Εθνοφρουράς προκειμένου να βοηθήσουν στην επιβολή των μέτρων ασφαλείας στα δύο αεροδρόμια της πόλης και στους σιδηροδρομικούς σταθμούς. “Η δημόσια ασφάλεια είναι η βασική προτεραιότητά μας και θέλω να ξέρουν οι πολίτες ότι συνεργαζόμαστε με όλες τις τοπικές και ομοσπονδιακές υπηρεσίες, επαγρυπνούμε και λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να παραμείνει ασφαλής η Νέα Υόρκη”, πρόσθεσε.

Περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί στη Νέα Υόρκη στις επιθέσεις της Αλ Κάιντα στους δίδυμους πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, τον Σεπτέμβριο του 2001.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αρκούδες έκαναν «κατάληψη» στο χωριό Μπέλομπραντ στο Κόσοβο - Το δημοτικό σχολείο έβγαλε προειδοποίηση ότι οι μαθητές κινδυνεύουν
Σε βίντεο που τράβηξαν οι κάτοικοι οι αρκούδες φαίνονται κάνουν βόλτες, εξερευνώντας κήπους και αναποδογυρίζουν έπιπλα, αναζητώντας τροφή, ενώ πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω να ανοίγουν μεγάλα, άσπρα σακιά με ζάχαρη
Αρκούδες
Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Η κλιματική κρίση είναι υγειονομική – «Ο πιο επιτακτικός τομέας σε σχέση με την κλιματική δράση»
«Η υγεία είναι ο πιο επιτακτικός τομέας σε σχέση με την κλιματική δράση, όμως εδώ και πολύ καιρό, αποτελεί υποσημείωση στις διαπραγματεύσεις για το κλίμα»
Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Η κλιματική κρίση είναι υγειονομική – «Ο πιο επιτακτικός τομέας σε σχέση με την κλιματική δράση»
ΗΠΑ: Ο εγγονός του Τζον Φ. Κένεντι κατεβαίνει στην πολιτική – Ο Τζακ Σλόσμπεργκ διεκδικεί έδρα στο Κογκρέσο
Ο 32χρονος Τζακ Σλόσμπεργκ, εγγονός του Τζον Φ. Κένεντι, κατεβαίνει με τους Δημοκρατικούς στις ενδιάμεσες εκλογές του 2026, διεκδικώντας έδρα στη Βουλή των Αντιπροσώπων στη Νέα Υόρκη
Ο εγγονός του προέδρου Κένεντι, Τζακ Σλοςμπεργκ