Κόσμος

Συναγερμός στα Στενά του Ορμούζ: Εμπορευματοφόρο πλοίο χτυπήθηκε από «άγνωστο βλήμα»

Μέχρι στιγμής, κανένας δεν έχει πάρει την ευθύνη για την επίθεση που προκάλεσε υλικές ζημιές

Προς τα Στενά του Ορμούζ στρέφονται πλέον τα βλέμματα όλου του κόσμου, καθώς από την μία, το Ιράν, ανακοίνωσε πως μπλοκάρει την μετακίνηση των πετρελαιοφόρων, από την άλλη ο Ντόναλντ Τραμπ ζητά την απομάκρυνση ναρκών που φέρεται πως έχουν ρίξει Ιρανοί στην θάλασσα. Και ενώ η κατάσταση έχει βγει εκτός ελέγχου, εμπορευματοφόρο πλοίο υπέστη ζημιές από άγνωστο πλήγμα με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στις υπηρεσίες ασφαλείας.

Το πλοίο που μετέφερε εμπορεύματα, χτυπήθηκε στα ανοικτά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, κοντά στο στενό του Ορμούζ, ανακοίνωσε λίγο πριν από τις 05:30 (11.03.2026) η βρετανική υπηρεσία ασφάλειας της ναυσιπλοΐας UKMTO, η οποία υπάγεται στο υπουργείο Άμυνας.

Μέχρι στιγμής, κανένας δεν έχει πάρει την ευθύνη για την επίθεση η οποία προκάλεσε μόνο υλικές ζημιές.

«Ο πλοίαρχος σκάφους μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων ανέφερε ότι το πλοίο υπέστη ζημιές εξαιτίας όπως υποψιάζεται άγνωστου βλήματος», σύμφωνα με ενημερωτικό δελτίο της υπηρεσίας.

Το συμβάν καταγράφτηκε κάπου 25 ναυτικά μίλια (46 χιλιόμετρα) βορειοδυτικά των Εμιράτων, πολύ κοντά στο στενό του Ορμούζ.

Η UKMTO δεν έκανε λόγο για θύματα, διευκρινίζοντας ότι ο καπετάνιος τη διαβεβαίωσε πως όλα τα μέλη του πληρώματος είναι σώα και ότι η έκταση των ζημιών ακόμη αποτιμάται.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μοτζτάμπα Χαμενεΐ: Τα δισεκατομμύρια στο εξωτερικό, το «παιδί του 1 εκατ. λιρών» και ο άνθρωπος – κλειδί Αλί Ανσάρι
Ο Χαμενεΐ διοικεί μια τεράστια οικονομική αυτοκρατορία αξίας 3 δισ. δολαρίων στο Λονδίνο, τη Βρετανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και αρκετές άλλες χώρες
Μοτζτάμπα Χαμενεΐ
Τέσσερις τραυματίες από drones που έπεσαν κοντά στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι - Κανονικά διεξάγεται η εναέρια κυκλοφορία
Η επίθεση προκάλεσε ελαφρά τραύματα σε δύο υπηκόους της Γκάνας και έναν υπήκοο Μπανγκλαντές, όπως και μέτρια τραύματα σε έναν υπήκοο Ινδίας, πρόσθεσε
Το αεροδρόμιο του Ντουμπάι
Το Ιράν απειλεί κολοσσούς όπως η Google, η Microsoft, η Nvidia, οικονομικά κέντρα και τράπεζες – «Νόμιμοι στόχοι»
Εκπρόσωπος του αρχηγείου Khatam al-Anbiya του Ιράν, που επικαλείται το Al Jazeera, δήλωσε ότι «ο εχθρός μάς έλυσε τα χέρια για να στοχεύσουμε οικονομικά κέντρα και τράπεζες που ανήκουν στις ΗΠΑ και το σιωνιστικό καθεστώς στην περιοχή»
Καπνοί στη Βηρυτό
Άγαλμα Τραμπ – Επστάιν στην Ουάσιγκτον εμπνευσμένο από τη διάσημη σκηνή του «Τιτανικού»: «I’m the king of the world»
Ο τίτλος του έργου «Ο βασιλιάς του κόσμου» αποτελεί μια αναφορά στην ατάκα του Λεονάρντο Ντι Κάπριο ενώ αγκάλιαζε την αγαπημένη του, Ρόουζ, που υποδυόταν η Κέιτ Γουίνσλετ
Γιγαντιαίο άγαλμα των Τραμπ και Επστάιν εμπνευσμένο από σκηνή του «Τιτανικού» στην Ουάσιγκτον