Κόσμος

Συναγερμός στην Γαλλία – Συνελήφθη ένας ύποπτος σε σιδηροδρομικό σταθμό

Εκκενώθηκε απόψε ο σιδηροδρομικός σταθμός της Νιμ στη νότια Γαλλία έπειτα από καταγγελίες ότι κυκλοφορούν ένας ή περισσότεροι ένοπλοι, μετέδωσαν γαλλικά ΜΜΕ.

Γύρω στις 21.15 τοπική ώρα (22.15 ώρα Ελλάδας) η αστυνομία προειδοποίησε τους επιβάτες να εγκαταλείψουν τον σταθμό. Η περιοχή αποκλείστηκε από τις δυνάμεις επιβολής του νόμου, σύμφωνα με την εφημερίδα Midi Libre.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας ειδοποίησε την αστυνομία ότι είδε έναν ή περισσότερους ένοπλους άνδρες. Η αστυνομία διέταξε την εκκένωση του σταθμού προτού ξεκινήσει τις έρευνες.

Στον λογαριασμό της στο Twitter, η νομαρχία διαβεβαίωσε ότι «δεν έχουν σημειωθεί πυροβολισμοί στο σιδηροδρομικό σταθμό στη Νιμ», ενώ έκανε λόγο για μια «επιχείρηση ταυτοποίησης στοιχείων αφού έλαβε σήμα για την παρουσία ενός υπόπτου».

Όπως γράφει η εφημερίδα Midi Libre οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός ατόμου, ενώ αναζητούν κι έναν δεύτερο άνδρα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο συλληφθείς φαίνεται να είχε στην κατοχή του ένα ψεύτικο όπλο, αν και η πληροφορία δεν έχει προς το παρόν επιβεβαιωθεί από τις αρχές.

Τρόμος μετά την επίθεση στη Βαρκελώνη

Νωρίτερα ισπανικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι έχουν σημειωθεί πυροβολισμοί και οι επιβάτες των γαλλικών σιδηροδρόμων διατύπωναν τον πανικό τους με αναρτήσεις στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, υπό τον φόβο μιας νέας επίθεσης.

Η εκκένωση του σταθμού έγινε ενώ στη Νιμ ξεκίνησε η Vuelta, ο ποδηλατικός γύρος της Ισπανίας. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στην περιοχή, μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις τζιχαντιστών στην Καταλονία.

Όπως γράφει η εφημερίδα Midi Libre γύρω στις 22.30 τοπική ώρα η κατάσταση φαινόταν να βρίσκεται υπό τον έλεγχο των αρχών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «plan B» της Ευρωπαϊκής Ένωσης εάν η κυβέρνηση Τραμπ κάνει πίσω στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
«Υπάρχει σχέδιο Β, αλλά πρέπει να εργαστούμε για το σχέδιο Α. Γιατί διαφορετικά, εάν επικεντρωθούμε στο σχέδιο Β, (αναπόφευκτα) αυτό θα συμβεί», δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγια Κάλας
Η Κάγια Κάλας
Έντεκα τραυματίες, 3 σε κρίσιμη κατάσταση, από αυτοκίνητο που έπεσε σε πλήθος στην Κοπεγχάγη
«Το αυτοκίνητο χτύπησε έναν ποδηλάτη και ανέβηκε στο πεζοδρόμιο κοντά σε ένα καφέ όπου υπάρχει εξωτερικός χώρος σαν βεράντα, όπου έριξε κάτω και άλλους ανθρώπους», διευκρίνισε η αστυνομία
Αστυνομικοί και διασώστες επιχειρούν στο Sortedam Dossering, όπου ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο πλήθος, Κοπεγχάγη, Δανία
Το μήνυμα του βασιλιά Καρόλου στους καρκινοπαθείς: «Κάθε διάγνωση είναι τρομακτική»
Ο βασιλιάς Κάρολος αναφέρθηκε στην εμπειρία του με τον καρκίνο, λέγοντας ότι «η διάγνωση καρκίνου δεν χρειάζεται ποτέ να σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσουμε το μέλλον χωρίς ελπίδα και υποστήριξη»
Ο βασιλιάς Κάρολος
Πανικός στο Ισραήλ: Συγκλονιστικά πλάνα από τις φωτιές στην Ιερουσαλήμ - Στους 23 οι τραυματίες
Οι φλόγες κατακαίνε δασωμένες εκτάσεις κοντά στον δρόμο που συνδέει το Λατρούν με τη Μπετ Σεμές. Πολλοί οδηγοί εγκατέλειψαν τα οχήματά τους στη μέση του δρόμου και διέφυγαν με τα πόδια
Ισραηλινό προσωπικό ασφαλείας και διάσωσης εργάζεται κοντά στο Latrun στο κεντρικό Ισραήλ, καθώς ξέσπασαν πυρκαγιές λόγω της υπερβολικής ζέστης 1