Κόσμος

Συνάντηση Ερντογάν με τον πρόεδρο της Λιβύης στην Κωνσταντινούπολη [Pics]

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Λιβύης Φαγιέζ Αλ Σαράζ είχε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη.

Η συνάντηση έγινε στο παλάτι Ντολμαμπαχτσέ και κράτησε δυόμιση ώρες, όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του OPEN, Μαρία Ζαχαράκη, και στη συνέχεια ο πρόεδρος της Τουρκίας παρέθεσε δείπνο στον Σαράζ και την αντιπροσωπεία του. Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, η συνάντηση ήταν κεκλεισμένων των θυρών και μετά την ολοκλήρωση της δεν έγιναν δηλώσεις.

https://twitter.com/Communications/status/1206246733031849986?s=20

https://twitter.com/Burak_1a/status/1206258357746774016?s=20

Χθες, Σάββατο, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, συναντήθηκε στο πλαίσιο του 19ου Φόρουμ Ντόχας με τον Σάρατζ και συζήτησαν το μνημόνιο συμφωνίας που υπέγραψαν οι δύο χώρες για τη θαλάσσια δικαιοδοσία. Τη συνάντησή ανακοίνωσε ο ίδιος ο Τούρκος ΥΠΕΞ με ανάρτηση στο twitter αναφέροντας ότι «θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα νόμιμα δικαιώματά και συμφέροντά μας στην ανατολική Μεσόγειο».

Συνάντηση με τον ηγέτη της κυβέρνησης της Τρίπολης είχε και ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος τόνισε πως «οι συμφωνίες που υπέγραψαν Άγκυρα και Τρίπολη βασίζονται στο διεθνές δίκαιο και πως οι δύο χώρες απλώς επιδιώκουν να προστατεύσουν τα νόμιμα δικαιώματα τους στην περιοχή».

Όλα αυτά την στιγμή που η συμφωνία που υπέγραψε στα τέλη του περασμένου μήνα η Τουρκία με την Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας της Λιβύης (GNA) κατατέθηκε χθες Σάββατο στην τουρκική Βουλή για να επικυρωθεί. Έπειτα από την υπογραφή της συμφωνίας στις 27 Νοεμβρίου, ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε πως η Τουρκία είναι έτοιμη να στείλει στρατεύματα στη Λιβύη για να υποστηρίξει τη λιβυκή κυβέρνηση GNA.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Μπάκιγχαμ είναι πρόθυμο να συνεργαστεί με την βρετανική αστυνομία σε έρευνες για τον πρώην πρίγκιπα Άντριου
Η αστυνομία εξετάζει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το 2010 ο Άντριου έδωσε στον Τζέφρι Επστάιν απόρρητες εκθέσεις, ενώ ο Αμερικάνος έστειλε μια γυναίκα στην κατοικία του τότε πρίγκιπα
Ο πρώην πρίγκιπας Άντριου
Εργάτης της Ford αποκάλεσε «προστάτη παιδεραστών» τον Τραμπ και δεν απολύθηκε - Αναφερόταν στην υπόθεση Επστάιν
Ο Τραμπ βρέθηκε στο εργοστάσιο συναρμολόγησης F-150 όταν ο εργάτης τον φώναξε «προστάτη παιδόφιλων» και ο πρόεδρος των ΗΠΑ απάντησε υβριστικά, κάνοντας χυδαία χειρονομία
Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επισκέπτεται ένα κέντρο παραγωγής της Ford στο Ντίαρμπορν του Μίσιγκαν
Τα «γυρνάει» η συνεργός του Τζέφρι Επστάιν, Γκισλέιν Μάξγουελ: Θα μιλήσει αν λάβει χάρη από τον Ντόναλντ Τραμπ
Στο παρελθόν η 64χρονη Μάξγουελ διαβεβαίωσε ότι ο πρώην σύντροφός της δεν διατηρούσε καμία «λίστα πελατών» και ότι η ίδια δεν γνώριζε αν είχε εκβιάσει κάποιες σημαντικές προσωπικότητες
Ghislaine Maxwell