Κόσμος

Συρία: Αντίθετη στην στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας η Γαλλία

Κάθε μονομερής ενέργεια στη Συρία θα μπορούσε να έχει σοβαρές ανθρωπιστικές συνέπειες, επισημαίνει η εκπρόσωπος του Γαλλικού ΥΠΕΞ.

Η Γαλλία κάλεσε σήμερα την Τουρκία να απόσχει από κάθε στρατιωτική επιχείρηση, μετά την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία, η οποία θα συνέβαλε στην αναβίωση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και τάχθηκε υπέρ της παραμονής των ξένων τζιχαντιστών στα στρατόπεδα που τελούν υπό τον έλεγχο των Κούρδων στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

«Καλούμε την Τουρκία να αποφύγει κάθε πρωτοβουλία που θα αντίκειται στα συμφέροντα του διεθνούς συνασπισμού κατά του Ντάες (αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους), στον οποίο ανήκει», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας.

«Το Ντάες… παραμένει σημαντική απειλή για την εθνική ασφάλειά μας. Στη Συρία, η οργάνωση διαθέτει ακόμη πόρους και σημαντικές δυνατότητες δράσης», υπογράμμισε η Ανιές φον ντερ Μιλ, σε ένα δελτίο Τύπου.

«Κάθε μονομερής ενέργεια θα μπορούσε να έχει σοβαρές ανθρωπιστικές συνέπειες και δεν θα επέτρεπε να υπάρξουν οι απαραίτητες συνθήκες για την ασφαλή και εθελούσια επιστροφή των προσφύγων στις περιοχές προέλευσής τους» συνέχισε η εκπρόσωπος Τύπου.

«Θα έβλαπτε τη σταθερότητα στην περιοχή και τις προσπάθειες που καταβάλλουμε απευθείας στο πεδίο, μέσω μιας στρατιωτικής, ανθρωπιστικής δράσης για τη σταθεροποίηση της κατάστασης, στο πλευρό των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων προκειμένου να μαχόμαστε συνεχώς εναντίον της τρομοκρατίας και να συμβάλουμε στην επιστροφή σε μια φυσιολογική ζωή, με σεβασμό στα δικαιώματα των ντόπιων πληθυσμών», σημείωσε.

Η «ασφαλής κράτηση» των Ευρωπαίων τζιχαντιστών στη «βορειοανατολική Συρία» είναι κάτι το «απολύτως απαραίτητο για την ασφάλεια», συμπλήρωσε η αξιωματούχος, την ώρα που ο Λευκός Οίκος αφήνει να εννοηθεί ότι οι τζιχαντιστές θα τεθούν υπό «τουρκική ευθύνη».

Σύμφωνα με το γαλλικό ΥΠΕΞ, οι τζιχαντιστές που κρατούνται στη βορειοανατολική Συρία θα πρέπει να δικαστούν εκεί, όπου διέπραξαν τα εγκλήματά τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Πακιστάν απειλεί με εκδίκηση την Ινδία για την επίθεση με πυραύλους – Φόβοι για κλιμάκωση των εχθροπραξιών
«Δεσμευόμαστε πως θα εκδικηθούμε κάθε ρανίδα αίματος αυτών των μαρτύρων», διεμήνυσε ο Πακιστανός πρωθυπουργός Σαμπάζ Σαρίφ σε διάγγελμά του προς το έθνος
Κατεστραμένο τζαμί μετά την επίθεση της Ινδίας στο Πακιστάν 2
Ο ΟΗΕ προειδοποιεί για απόσχιση της Σερβικής Δημοκρατίας στη Βοσνία Ερζεγοβίνη: «Η πιο σοβαρή κρίση εδώ και δεκαετίες»
Η ηγεσία της Σερβικής Δημοκρατίας ενέκρινε νόμους που υπονομεύουν κρατικούς θεσμούς και πρότεινε σχέδιο Συντάγματος, αφήνοντας να εννοηθεί πρόθεση για de facto απόσχιση
Βοσνία