Κόσμος

Συρία: Αντίθετος με τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας ο Λαβρόφ

Η πρόταση για τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας στη βόρεια Συρία υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ δεν πρόκειται να οδηγήσει σε κάτι το θετικό.

Αυτό εκτίμησε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ καθώς όπως τόνισε υπάρχει ήδη συμφωνία για την κατάσταση στη Βόρεια Συρία ανάμεσα σε Ρωσία και Τουρκία.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στην συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Κίρκενες της Νορβηγίας, μετά τη συνάντηση που είχε με την Νορβηγίδα ομόλογο του Ίνε Έρικσεν Σιορέϊντ, αναφέρθηκε και στον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ο κ. Λαβρόφ τόνισε πως αυτή την εβδομάδα «άρχισε να κάνει περίεργες δηλώσεις, σύμφωνα με τις οποίες μερικά μέλη του ΝΑΤΟ υποστηρίζουν αυτή την πρόταση , ενώ μερικά δεν την υποστηρίζουν και τόσο. Εάν όμως ήδη λέγεται ότι οι νατοϊκοί θέλουν να αναλάβουν αυτό το καθήκον (την δημιουργία ζώνης ασφαλείας στην βόρειο-ανατολική Συρία), τότε φυσικά η πρόταση αυτή δεν εμπεριέχει τίποτα το καλό και δεν χρειάζεται να ψαχνόμαστε. Υπάρχουν οι ρωσο-τουρκικές συμφωνίες, τις οποίες υποστηρίζουν η Δαμασκός και οι Κούρδοι και οι οποίες πρέπει να εφαρμοσθούν».

Όσον αφορά στην ίδια την πρωτοβουλία για τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας στο βορειοανατολικό τμήμα στη Συρία, η οποία θα είναι υπό των έλεγχο διεθνούς δύναμης, ο Λαβρόφ είπε ότι η Ρωσία «προς το παρόν δεν αντιλαμβάνεται καθόλου για ποιο πράγμα συγκεκριμένα γίνεται λόγος».

Μάλιστα έκανε λόγο για αοριστία της πρότασης που έκανε «για πρώτη φορά η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας (Ανεγκρέτ Κραμπ- Κάρενμπαουερ)» είπε «ότι μόλις την έκανε αντιμετωπίσθηκε επικριτικά από άλλα μέλη της γερμανικής κυβέρνησης».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
33χρονος στην Πενσιλβάνια αποκεφάλισε τον πατέρα του και ανέβασε βίντεο με το κομμένο κεφάλι στο ίντερντετ
Σύμφωνα τους εισαγγελείς ο Τζάστιν Μον πυροβόλησε τον πατέρα του με ένα πιστόλι που μόλις είχε αγοράσει και στη συνέχεια τον αποκεφάλισε χρησιμοποιώντας μαχαίρι κουζίνας και ματσέτα
O Τζάστιν Ντ. Μον
«Ο Μασκ εκδικείται τον Τραμπ»: Ο βιογράφος του μεγιστάνα αποκαλύπτει τα κίνητρα πίσω από την ίδρυση του «Κόμματος της Αμερικής»
«Ως επιχειρηματίας είναι τεχνοκρατικά ικανός, αλλά αδίστακτος ως προς τη διαχείριση ανθρώπων» σημειώνει ο Ολιβιέ Λασκάρ - Οι έξι προκλήσεις για το νέο κόμμα Μασκ, σύμφωνα με την Washington Post
Έλον Μασκ
Πυρά Τραμπ κατά Μασκ: «Εκτροχιάζεται και εξελίσσεται σε σκέτη καταστροφή» – Η ειρωνική απάντηση του δισεκατομμυριούχου
Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε γελοία την απόφαση του Έλον Μασκ για νέο κόμμα και του θύμισε ότι αυτό των Ρεπουμπλικανών είναι πολύ επιτυχημένο
Ντόναλντ Τραμπ και Έλον Μασκ
Κρίσιμη συνάντηση Μπενιαμίν Νετανιάχου και Ντόναλντ Τραμπ: Άκαρπες οι πρώτες διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα
«Βγάλαμε ήδη πολλούς ομήρους, αλλά σε ό,τι αφορά τους ομήρους που απομένουν, θα βγει καλός αριθμός. Νομίζουμε πως θα γίνει αυτή την εβδομάδα» είπε ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ και Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Έφτασαν τους 82 οι νεκροί από τις πλημμύρες στο Τέξας, ανάμεσά τους και 28 παιδιά - Δύσκολο το έργο των διασωστών
Ο κυβερνήτης της κομητείας Κερ, Λάρι Λίθα, μάλιστα, προειδοποίησε για νέες σφοδρές βροχοπτώσεις - Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως πιθανόν θα επισκεφθεί την πολιτεία Τέξας την Παρασκευή (11η Ιουλίου)
Βυθισμένα αυτοκίνητα από τις πλημμύρες στο Τέξας
3