Κόσμος

Συρία: «Έκοψαν» τον Χακάν Φιντάν την ώρα συνέντευξης Τύπου – Η Συρία απολογήθηκε για την γκάφα

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ξαφνιάστηκε και αμήχανος συνέχισε για λίγα δευτερόλεπτα να απαντάει σε ερώτηση με κλειστό μικρόφωνο
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ένα απρόσμενο επεισόδιο σημειώθηκε χθες Τρίτη (23.12.2025) στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών στη Δαμασκό μαζί με τον Σύρο ομόλογό του, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Χακάν Φιντάν στη Συρία.

Ειδικότερα, την στιγμή που ο Χακάν Φιντάν απαντούσε σε ερώτηση δημοσιογράφων από τη Συρία για την πρόοδο των συνομιλιών σχετικά με την εφαρμογή της δεύτερης φάσης της εκεχειρίας στη Γάζα και τον ρόλο που μπορεί να παίξει η Τουρκία σε αυτήν, οι αρμόδιες υπηρεσίες ανακοίνωσαν ότι ολοκληρώθηκε η συνέντευξη Τύπου.

Όπως φαίνεται χαρακτηριστικά στα σχετικά πλάνα, που έχουν γίνει ήδη viral στα social media, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ξαφνιάστηκε και μάλιστα αμήχανος συνέχισε για λίγα δευτερόλεπτα να απαντάει στην ερώτηση των δημοσιογράφων με κλειστό μικρόφωνο.

Η γκάφα των συριακών αρχών δεν έμεινε ασχολίαστη στη γειτονική μας χώρα, αφού ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Οντσού Κετσελί, ανακοίνωσε πως «η μετάφραση – των δηλώσεων του Φιντάν – δεν αναμεταδιδόταν από τα μεγάφωνα, με αποτέλεσμα οι Σύριοι αξιωματούχοι να καταλάβουν ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είχε ολοκληρώσει ήδη την τοποθέτησή του».

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση της Συρίας ζήτησε συγγνώμη από την Τουρκία για το τεχνικό πρόβλημα και για το φιάσκο στο οποίο εξελίχθηκε η ατυχής συνέντευξη Τύπου του Φιντάν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τόμας Μαρκλ: «Πήγα στην Άπω Ανατολή γιατί οι σχέσεις με 12χρονες εδώ είναι νόμιμες», έλεγε σε γράμμα στην πρώην γυναίκα του ο πατέρας της Μέγκαν Μαρκλ
Βαριές καταγγελίες για τον πατέρα της Μέγκαν Μαρκλ, Τόμας, οι αρχές εξετάζουν υλικό που καταγγέλλεται ότι βρέθηκε στο σπίτι του στις Φιλιππίνες - Ο ίδιος μιλά για «αρρωστημένα ψέματα»
Ο πατέρας της Μέγκαν Μαρκλ, Τόμας
Κακοκαιρία στην Βρετανία: Ένας νεκρός στη Σκωτία από την καταιγίδα Boelo – Χιλιάδες σπίτια παραμένουν χωρίς ρεύμα
Δεκάδες πτήσεις ματαιώθηκαν από τα αεροδρόμια Λιντς-Μπράντφορντ της Αγγλίας, Μπέλφαστ και Τζορτζ Μπεστ της Βόρειας Ιρλανδίας και της Γλασκώβης, του Εδιμβούργου, του Ινβερνές και του Αμπερντίν στη Σκωτία
Καταιγίδα
Ανατροπή και ήττα του Βούτσιτς στις βουλευτικές εκλογές στη Σερβία, ιστορικό ρεκόρ ψηφοφόρων με 70% συμμετοχής - Ολονύκτιοι πανηγυρισμοί στο Βελιγράδι
«Είναι σαφές ότι χάσαμε, η Φοιτητική Λίστα κέρδισε» λέει ο πρώην πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς έπειτα από 14 χρόνια στην πολιτική ηγεσία της χώρας
Βούτσιτς
83
Βεγγάζη και Τρίπολη απαντούν στον Τραμπ που χαρακτήρισε τη Λιβύη «σκα@@χώρα»: «Ήταν επισκέπτης του βρώμικου νησιού Έπσταϊν»
Ξέσπασαν Ντμπέιμπα και Χαφτάρ μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου σχετικά με τους μετανάστες που πηγαίνουν στις ΗΠΑ από Λιβύη, Υεμένη, Αϊτή και Σομαλία
Τραμπ 10
Ο Νετανιάχου προειδοποιεί για «δεύτερο Ολοκαύτωμα» σε περίπτωση ήττας στις εκλογές: «Το μίσος για μένα είναι ασήμαντο στην υπαρξιακή απειλή»
«Μην μας δοκιμάζετε, θα υποστείτε δυσανάλογα αντίποινα», προειδοποίησε τους Ιρανούς ο Ισραηλινός πρωθυπουργός σε περίπτωση επιθέσεων κατά την διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών
Νετανιάχου