Κόσμος

Συρία: Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο θα διατηρήσουν τον στρατό τους στην περιοχή

Μπορεί οι ΗΠΑ να αποχωρούν στρατιωτικά από τη Συρία, δεν συμβαίνει το ίδιο όμως με τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο που θα διατηρήσουν τον στρατό τους.

Οι δυο χώρες συμμετέχουν σε διεθνή συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, ο οποίος είναι υπό αμερικανική διοίκηση, η οποία τώρα θα αποχωρήσει μετά την απόφαση Τραμπ.

«Προς το παρόν, φυσικά, παραμένουμε στην Συρία», δήλωσε η Γαλλίδα υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ναταλί Λουαζό στο δίκτυο CNEWS καθώς όπως πρόσθεσε “ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας δεν τελείωσε”, κάνοντας αναφορά στην επίθεση στο Στρασβούργο που άφησε πίσω της πέντε νεκρούς και έντεκα τραυματίες την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας «έχει καταγράψει μεγάλη πρόοδο. Είναι αλήθεια ότι στον συνασπισμό έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο στην Συρία , αλλά αυτή η μάχη συνεχίζεται, θα συνεχίσουμε να την δίνουμε», κατέληξε.

“Το Ισλαμικό Κράτος δεν έχει σβηστεί από τον χάρτη, ούτε έχουν εξαφανισθεί οι ρίζες του αλλού», δήλωσε από την πλευρά της η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Φλοράνς Παρλί. «Οφείλουμε να νικήσουμε κατά οριστικό τρόπο τους τελευταίους θύλακες της τρομοκρατικής οργάνωσης στη Συρία», πρόσθεσε αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι το Ισλαμικό Κράτος είναι περισσότερο αποδυναμωμένο από ποτέ.

«Η μονομερής αμερικανική απόφαση μας κάνει να σκεφτούμε ακόμη περισσότερο την ανάγκη να έχουμε μία αυτονομία λήψης αποφάσεων, μία αυτονομία στρατηγικής στην Ευρώπη. Αυτό δείχνει ότι μπορούμε να έχουμε διαφορετικές προτεραιότητες από τις ΗΠΑ», συνέχισε η Ναταλί Λουαζό.

«Ο συνασπισμός κατά του ισλαμικού Κράτους έχει καταγράψει τεράστια πρόοδο. Από την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων, ο συνασπισμός και οι εταίροι του στην Συρία και στο Ιράκ ανακατέλαβαν τεράστιο τμήμα των εδαφών του Ισλαμικού Κράτους και τις τελευταίες ημέρες καταγράφηκε σημαντική πρόοδος στην ανατολική Συρία που κατέχει το ΙΚ», δήλωσε εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών και πρόσθεσε πως “μένουν πολλά να γίνουν και δεν πρέπει να παραβλέπουμε την απειλή που αντιπροσωπεύουν. Ακόμη και χωρίς εδάφη, το Ισλαμικό Κράτος παραμένει απειλή”.

Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών διευκρινίζει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει «δεσμευμένο στον διεθνή συνασπισμό και στην εκστρατεία για να αφαιρεθούν από το Ισλαμικό Κράτος εδάφη και να διασφαλισθεί η οριστική του ήττα».

Ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε χθες εντολή για την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων που βρίσκονται στην Συρία, λέγοντας ότι νίκησε την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, σε μία απόφαση που προκάλεσε κατάπληξη και επικρίσεις και εντός του δικού του στρατοπέδου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποιεί τη Χαμάς με «ολοκληρωτική εξόντωση» αν δεν παραδώσει την εξουσία στη Γάζα
Ο Αμερικανός πρόεδρος υψώνει τους τόνους απέναντι στο ισλαμιστικό κίνημα, την ώρα που το σχέδιο εκεχειρίας του δυσκολεύεται να προχωρήσει και οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να συνεχιστούν στην Αίγυπτο
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπέντζαμιν Νετανιάχου στον Λευκό Οίκο 3
Γάζα: «Ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει» λέει ο Μάρκο Ρούμπιο – Η Χαμάς ζητά «άμεση» ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο εκτίμησε ότι ο πόλεμος στη Γάζα συνεχίζεται, παρά την μερική πρόοδο του σχεδίου του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ η Χαμάς καλεί σε μια γρήγορη συμφωνία για την ανταλλαγή ομήρων με το Ισραήλ
Ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Γάζα
Γάζα: Πώς ο Ντόναλντ Τραμπ αναδιαμορφώνει τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή
Χωρίς ακόμη να έχει επιτευχθεί συμφωνία εκεχειρίας ή «περιφερειακής ειρήνης», ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται ήδη να έχει αναδιανείμει τα διπλωματικά χαρτιά στη Μέση Ανατολή, όπως επισημαίνει σε ανάλυσή του η Haaretz
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ
Το Ισραήλ διαψεύδει κάθε κακομεταχείριση της Γκρέτα Τούνμπεργκ – Ο Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ «περήφανος» για τις συνθήκες κράτησης των ακτιβιστών της Global Sumud Flotilla
Η ισραηλινή κυβέρνηση απορρίπτει τις καταγγελίες για κακομεταχείριση της Γκρέτα Τούνμπεργκ και των μελών του στολίσκου «Global Sumud»
Η Γκρέτα Τούνμπεργκ μαζί με άλλους ακτιβιστές της Global Sumud Flotilla, που κρατούνται από το Ισραήλ 3
Λιθουανία: Αερόστατα προκάλεσαν προβλήματα στις πτήσεις – Λαθρέμποροι προσπάθησαν να περάσουν τσιγάρα από τη Λευκορωσία
Περισσότερα από είκοσι αερόστατα φορτωμένα με λαθραία τσιγάρα από τη Λευκορωσία προκάλεσαν την αναστολή των πτήσεων στην πρωτεύουσα της Λιθουανίας για αρκετές ώρες, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές
Η πόλη Βίλνιους στη Λιθουανία
Συρία: Πρώτες εκλογές μετά την πτώση του Άσαντ – Η χώρα δοκιμάζει τη δημοκρατία εν μέσω διχασμού
Η Συρία διεξάγει την Κυριακή βουλευτικές εκλογές που το καθεστώς παρουσιάζει ως σημαντικό βήμα προς μια πολιτική μετάβαση – Όμως πολλές περιοχές που παραμένουν εκτός ελέγχου της Δαμασκού αποκλείστηκαν από τη διαδικασία
Ο πρόεδρος της Συρίας, Αχμέντ αλ-Σαράα 2
Στο Κάιρο τα βλέμματα για τις συνομιλίες ΗΠΑ, Ισραήλ, Χαμάς με στόχο το τέλος του πολέμου στη Γάζα - Οι αντιπροσωπείες των 3 πλευρών και το τελεσίγραφο Τραμπ
Καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ αυξάνει την πίεση και στις δύο πλευρές, οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και η Χαμάς συμμετέχουν σε νέες συνομιλίες στην Αίγυπτο τη Δευτέρα με στόχο τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα
Ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις στη Γάζα