Site icon NewsIT

Συρία: Κυβέρνηση και αντιπολίτευση εξετάζουν την ανακωχή – Νέο βίντεο από κατάρριψη ελικοπτέρου

17.10.2012 | 21:31
Συρία: Κυβέρνηση και αντιπολίτευση εξετάζουν την ανακωχή – Νέο βίντεο από κατάρριψη ελικοπτέρου

Την πρόθεσή της να ερευνήσει το ενδεχόμενο μιας προσωρινής ανακωχής έκανε γνωστή η κυβέρνηση της Συρίας, την ώρα που οι αντάρτες προβάλλουν ακόμη βίντεο με την φερόμενη κατάρριψη ελικοπτέρου του συριακού στρατού.

 
 
Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Τζιχάντ αλ Μακντίζι δήλωσε στο BBC ότι η Δαμασκός είναι έτοιμη να ακούσει οποιαδήποτε πρωτοβουλία για τον τερματισμό της κρίσης και την σταθεροποίηση της κατάστασης στην Συρία, αλλά σημείωσε ότι θα πρέπει να εμπλακούν και τα δυο μέρη.
 
Από την πλευρά της η αντιπολίτευση διαβεβαιώνει ότι θα ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε ανακωχή γίνει υπό την επίβλεψη της κυβέρνησης.
 
Μετά από συνομιλίες με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου, ο απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου, Λ. Μπραχίμι, κάλεσε τον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ Αλ Άσαντ να αναλάβει πρωτοβουλία για την εφαρμογή της ανακωχής.
 
Κι ενώ το ζήτημα του τερματισμού των εχθροπραξιών πέφτει ξανά στο τραπέζι, δόθηκε στην δημοσιότητα βίντεο με ένα ελικόπτερο που εκρήγνυται στον αέρα. Αντάρτες μιλώντας στο al-Jazeera υποστήριξαν ότι κατέρριψαν ελικόπτερο του συριακού στρατού στην επαρχία Ιντλίμπ, ωστόσο οι ισχυρισμοί τους δεν ήταν δυνατόν να επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητη πηγή.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version