Κόσμος

Συρία: Νικητής ο Άσαντ… έστω και για λίγο

Ο Μπασάρ αλ Άσαντ θα παραμείνει "για λίγο", χάρη στην υποστήριξη της Ρωσίας, μολονότι η θέση της Βρετανίας εξακολουθεί να είναι ότι ο Σύρος πρόεδρος συνεχίζει να συνιστά εμπόδιο σε μια διαρκή ειρήνη, δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ.

“Η βρετανική θέση από καιρό είναι ότι δεν θα έχουμε μια διαρκή ειρήνη στην Συρία με αυτό το καθεστώς (υπό την ηγεσία του Άσαντ), αλλά δυστυχώς, πιστεύουμε ότι αυτός θα παραμείνει για λίγο”, δήλωσε ο Χαντ στο Sky News.

Έπειτα από πόλεμο σχεδόν οκτώ ετών που ανάγκασε εκατομμύρια Σύρους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ο Άσαντ έχει ανακτήσει τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με την υποστήριξη της Ρωσίας, του Ιράν και υποστηριζόμενων από το Ιράν σιιτικών μουσουλμανικών οργανώσεων, όπως η Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Την περασμένη εβδομάδα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ξανάνοιξαν την πρεσβεία τους στη Δαμασκό, κάτι το οποίο σηματοδοτεί μια διπλωματική ενίσχυση του Άσαντ από το συμμαχικό των ΗΠΑ αραβικό κράτος που κάποτε υποστήριζε τους αντάρτες που τον πολεμούσαν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πώς η κούρσα υπερηχητικών πυραύλων Κίνας, ΗΠΑ και Ρωσίας αναδιαμορφώνει τις παγκόσμιες ισορροπίες
Ικανοί να κινούνται με ταχύτητα δύο μιλίων το δευτερόλεπτο, αυτά τα όπλα που ο Βλαντίμιρ Πούτιν διαφημίζει ότι μπορούν να μετατρέψουν τους στόχους «σε σκόνη» αναδιαμορφώνουν την παγκόσμια στρατιωτική ισορροπία
Εκτόξευση υπερηχητικού πυραύλου στη Βόρεια Κορέα
Το τελευταίο βίντεο – μήνυμα του Φρανκ Κάπριο, του «πιο καλού δικαστή στον κόσμο» στις ΗΠΑ: «Να με θυμάστε στις προσευχές σας»
Εμβληματική μορφή συμπόνιας στις Ηνωμένες Πολιτείες, συγκίνησε εκατομμύρια ανθρώπους – Την παραμονή του θανάτου του σε ηλικία 88 ετών απηύθυνε ένα τελευταίο κάλεσμα στους θαυμαστές του
Ο δικαστής Φρανκ Κάπριο
Ο μαζικός τουρισμός «χτυπά» και την Ανταρκτική – Ο οικολογικός κίνδυνος και η ταχύτερη τήξη των πάγων
Η τελευταία παρθένα περιοχή του πλανήτη αποδυναμώνεται – Έρευνα προειδοποιεί για τον αυξανόμενο αντίκτυπο των επισκεπτών και των επιστημονικών αποστολών, που επιταχύνουν την τήξη των πάγων
Φωτογραφία αρχείου