Κόσμος

Συρία: Περισσότερα από 15 μωρά άφησαν την τελευταία τους ανάσα από την παγωνιά!

Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και η παντελής έλλειψη θέρμανσης στάθηκαν αιτία τουλάχιστον 15 μωρά να ξεψυχήσουν στη Συρία!

Στην ανατολική Συρία, στον καταυλισμό εκτοπισμένων του Ροκμπάνι, όπου ζουν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι που λαμβάνουν με το σταγονόμετρο ανθρωπιστική βοήθεια, από τα τουλάχιστον 8 παιδιά που πέθαναν, τα περισσότερα ήταν ηλικίας κάτω των 4 μηνών. Αυτά πέθαναν σε διάστημα μόνον ενός μήνα, σημείωσε η UNICEF.

Επιπλέον 7 παιδιά πέθαναν όταν οι οικογένειές τους τα εγκατέλειψαν για να γλιτώσουν από τις μάχες σε ένα προπύργιο των τζιχαντιστών στο ανατολικό τμήμα της χώρας, διευκρινίζει η UNICEF σε ανακοίνωσή της.

“Τα 13 από αυτά ήταν κάτω του ενός έτους”, επισημαίνει το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για την Παιδική Ηλικία.

“Ζωές βρεφών εξακολουθούν να χάνονται σαφώς εξαιτίας προβλημάτων υγείας που θα μπορούσαν να έχουν προληφθεί ή αντιμετωπιστεί. Δεν υπάρχει δικαιολογία γι’ αυτό στον 21ο αιώνα”, δήλωσε ο Γκέερτ Καπελέρε, περιφερειακός διευθυντής της UNICEF για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Ο πόλεμος που μαίνεται στη Συρία από το 2011 έχει προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 360.000 ανθρώπων και μια σοβαρή ανθρωπιστική κρίση, καθώς εκατομμύρια έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να πάνε σε άλλες πιο ασφαλείς περιοχές της χώρας ή να φύγουν ως πρόσφυγες στο εξωτερικό.

“Οικογένειες που αναζητούν ασφάλεια (…) περιμένουν για μέρες μέσα στο κρύο, χωρίς στέγη ή είδη πρώτης ανάγκης”, υπογραμμίζει η UNICEF.

“Αν δεν υπάρχει πρόσβαση σε επαρκή ιατρική φροντίδα, προστασία και καταλύματα, κι άλλα παιδιά θα πεθαίνουν μέρα τη ημέρα στο Ροκμπάνι, στην Ντέιρ Εζόρ και αλλού στη Συρία. Η Ιστορία θα μας κρίνει γι’ αυτούς τους θανάτους που θα μπορούσαν ασφαλώς να έχουν αποφευχθεί”, κατέληξε ο Καπελέρε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πάτρα: Σοβαρό τροχαίο στην οδό Αμερικής – Ο οδηγός εγκατέλειψε το σημείο και συνελήφθη στο Ρίο
Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε στην Πάτρα, με τον οδηγό του ΙΧ να εγκαταλείπει το σημείο και να εντοπίζεται λίγο αργότερα από την Αστυνομία, σύμφωνα με πληροφορίες του Tempo24.news
Η μοτοσικλέτα που εμπλέκεται στο ατύχημα
Ισραήλ: Ο στρατός φοβάται αποδυνάμωση των εφέδρων εν μέσω κρίσης εμπιστοσύνης με την κυβέρνηση Νετανιάχου
Η ανώτατη στρατιωτική ηγεσία ανησυχεί για χαμηλή συμμετοχή των εφέδρων στην επικείμενη επίθεση στη Γάζα, σύμφωνα με την προοδευτική ισραηλινή εφημερίδα Haaretz
Ισραηλινοί στρατιώτες
Βρετανία: Σκληραίνει η μεταναστευτική πολιτική – Σαφές μήνυμα σε ξένους φοιτητές
Το βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών ξεκίνησε εκστρατεία ενημέρωσης για να προειδοποιήσει ξένους φοιτητές ότι η παραμονή τους στη χώρα δεν μπορεί να παραταθεί μετά τη λήξη της βίζας τους
Το Big Ben στο Λονδίνο 1
Στους 1124 ο απολογισμός των νεκρών από τον σεισμό στο Αφγανιστάν - Εικόνες βιβλικής καταστροφής
Ο απολογισμός του ισχυρού σεισμού που έπληξε την ανατολική πλευρά του Αφγανιστάν τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα ξεπερνά πλέον τους 1 100 νεκρούς, σύμφωνα με την αφγανική πτέρυγα της Ερυθράς Ημισελήνου
Τα ερείπια ενός σπιτιού στο Αφγανιστάν μετά τον σεισμό
Ουκρανία: Σχεδόν 2.000 Βορειοκορεάτες στρατιώτες σκοτώθηκαν πολεμώντας στο πλευρό της Ρωσίας
Οι νοτιοκορεατικές υπηρεσίες πληροφοριών εκτιμούν ότι σχεδόν 2.000 Βορειοκορεάτες στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία, αριθμός σημαντικά αυξημένος σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν 3